Lightspeed, wat is dat?

webkrunch wiki lightspeed

Wilt u een online webshop beginnen? LightSpeed ondersteunt u bij het bouwen en beheren van de mooiste online winkels. Dit is toch wel één van de beste en meest veelzijdige software pakketten die er zijn om een webwinkel te bouwen. Het systeem is veilig, functioneel en geheel aan te passen aan de wensen van de eigenaar van de website. Maar wat is het precies? Wat zijn de voordelen en nadelen?

In een notendop

Lightspeed is een CMS systeem waarmee u uw website kunt bouwen en beheren. Met het grootste gemak kunt u content toevoegen of verwijderen. LightSpeed eCommerce stond eerst bekend onder de noemer SEOshop. Vandaag de dag staat LightSpeed niet alleen bekend om zijn twee merknamen, maar ook om één van de beste e-commerce systemen die er zijn. In tegenstelling tot het CMS zoals Drupal, werkt LightSpeed met een closed source systeem. Closed Source betekent dat u geen toegang heeft tot de broncodes van uw online webshop. Daardoor wordt uw webshop automatisch geüpdatet en heeft u gegarandeerd een veilig systeem. Lightspeed functioneert net als bij het CMS WordPress met diverse templates en plug-ins. Van tevoren kiest u een template en daarop bouwt u voort.

Wat zijn de voordelen van LightSpeed?

LightSpeed staat bekend om zijn volledigheid en gebruiksgemak. Er wordt rekening gehouden met zoekmachineoptimalisatie, én niets is zo fijn als goed vindbaar zijn met uw online winkel. Daarnaast zijn er veel functionaliteiten die u kunt toevoegen aan uw website en worden alle betalingsgegevens, privé gegevens en verdere belangrijke data volledig versleuteld en beveiligd. Tevens is het mogelijk om verkoop,- en advertentiekanalen te integreren met de website, waaronder Google Products, Beslist, KiesKeurig of Marktplaats. Tot slot bevat het CMS een snelle laadtijd en is het gemakkelijk in het beheer.

Wat zijn de nadelen van LightSpeed?

Er zijn eigenlijk weinig nadelen. Er kijken minder ogen mee naar de ontwikkelingen en de beveiliging van het systeem, doordat dit een closed source software is, maar aan de andere kant brengt een open source software ook veel voordelen met zich mee. Een andere nadeel van is de hoge prijs. Het is geen goedkoop CMS en dat maakt deze software zeer onaantrekkelijk voor eigenaren van kleine online winkels. Daarom wordt het veelal gebruikt door eigenaren van grote online webshops.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact