Link building, wat is dat?

webkrunch wiki link building

Link building is het verkrijgen van backlinks van andere websites naar die van u. Deze backlinks of hyperlinks zijn een manier om van een webpagina naar een andere pagina op het internet te navigeren en spelen een belangrijke rol in SEO.

Waarom is link building van belang?

De meeste zoekmachines gebruiken links om het internet te verkennen en indexeren. Links spelen hierbij twee rollen:

  • Zoekmachines gebruiken links om nieuwe webpagina’s te vinden.
  • Zoekmachines gebruiken backlinks om mede te bepalen hoe hoog een pagina scoort op bepaalde keywords of zoekopdrachten.

Wanneer een zoekmachine als Google een webpagina bekijkt, kijkt het zoekalgoritme allereerst in hoeverre de content kwalitatief goed genoeg is om voor bepaalde keywords een ranking te verkrijgen. Naast de content kijken ze ook naar het aantal backlinks naar de pagina en de kwaliteit van de websites die naar de pagina linken. In grove lijnen kan je stellen dat uw pagina hoger zal ranken op het moment dat u meer links van hoge kwaliteit websites naar uw pagina hebt. Link building kan dus helpen met het verbeteren van uw positie in zoekmachines.

Link building tips en trucs

Link building is meer dan het blind verzamelen van zoveel mogelijk backlinks. Veel zoekmachines kijken namelijk ook naar de bron van inkomende links en de vorm waarin deze opgemaakt zijn. Hoewel link building een kunst op zich is, zijn er twee simpele basisregels die u helpen om zelf de eerste stappen te zetten en uw pagina beter te laten scoren op uw gekozen zoekwoorden:

  1. Wanneer u websites zoekt om links van te verzamelen is het over het algemeen goed om websites te vinden die relevante content bevatten die aansluit op de keywords waarvoor u wilt ranken. Verkoopt u bijvoorbeeld meubels, dan is een backlink van een blog over binnenhuis architectuur meer waard dan een link van een website met de laatste roddels uit Hollywood.
  2. Wanneer u iemand vraagt een link naar een pagina te plaatsen waarmee u een ranking wilt verkrijgen voor een keyword, is het veelal goed om de keyword als anker tekst voor de backlink te laten gebruiken. Wanneer echter elke link naar de pagina in kwestie op exact dezelfde wijze is opgemaakt wordt dit door Google als onnatuurlijk gezien en kan het de ranking van uw pagina negatief beïnvloeden. Het is dus zaak om een deel van de links anders op te laten maken met varianten op uw keyword en de naam van uw website.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact