Link juice …wat is dat voor iets?

webkrunch wiki link juice

Link Juice, wat is dat?

Vroeger was een Page Rank heel erg belangrijk. Hoe hoger de Page Rank, hoe hoger uw website terecht kwam in de zoekresultaten van Google. Een hogere Page Rank behaalde u bijvoorbeeld wanneer meer websites linkte naar uw website. Nu zijn er meer factoren belangrijk om te bepalen wat de waarde is van uw website. Zoektermen zijn nu bijvoorbeeld erg belangrijk en de relevantie van deze zoektermen met de inhoud van de website. Het linken van andere websites naar uw website wordt dus Link Juice genoemd.

Hoe werkt Link Juice precies?

Om juice over te kunnen geven, is het belangrijk dat er sprake is van relevante websites. Als een relevante website namelijk linkt naar uw website kan er relevantie (juice) worden overgegeven. Deze relevante website heeft een eigen waarde en door te linken naar uw website zult u een beetje van deze waarde meekrijgen.

Stel: u heeft een website genaamd A en een website genaamd B (deze is van u). Website A heeft een bepaalde waarde en uw eigen website B heeft ook een eigen waarde. Website A linkt naar website B. Website A komt op dit moment hoger in de zoekresultaten naar voren omdat deze website zelf ook links heeft vanuit andere websites. Website B heeft op dit moment alleen maar A als link. Omdat website A zelf ook links heeft vanuit andere websites, worden deze een beetje gedeeld met website B.

Op deze manier wordt er al het ware juice gedeeld door middel van links. Vandaar de naam Link Juice. Door een netwerk van verschillende websites te hebben die allemaal naar elkaar linken en die qua relevantie met elkaar te maken hebben, kunnen de Page Rankings van deze websites worden verhoogd.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact