Link profiel, wat is dat?

webkrunch wiki link profiel

Uw link profiel is de verzameling backlinks naar uw website of pagina. Veel zoekmachines kijken niet enkel naar de hoeveelheid links, maar ook naar de opbouw van dit link profiel.

Hoe belangrijk is uw link profiel voor SEO?

Uw link profiel is voor uw ranking in de zoekresultaten van zeer groot belang en vormt daarmee een belangrijk onderdeel van elke gedegen SEO strategie. Niet alleen gebruiken zoekmachines als Google uw link profiel om te bepalen hoe hoog uw pagina in de ranking voor bepaalde keywords verschijnt, een verdacht profiel is vaak ook de reden voor uitgedeelde straffen.

Wat is een goed link profiel?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een goed link profiel niet is, namelijk simpelweg een verzameling van zoveel mogelijk backlinks. Zonder inkomende links zal uw pagina nooit een goede positie in de ranking van zoekmachines behalen, maar het uiteindelijke link profiel kent wat meer complexiteiten dan een simpele optelsom. In grove lijnen zou u kunnen stellen dat een goed profiel veel links van websites met veel autoriteit bevat en geen links bevat die opgevat kunnen worden als spam.

Hoe bouwt u een sterk link profiel op?

Zoekmachines zoeken in een link profiel vooral naar signalen dat een profiel organisch of op natuurlijke wijze gegroeid is. Dit duidt er immers op dat websites uit zichzelf naar een pagina gelinkt hebben en dus daadwerkelijk waarde aan de gepresenteerde content hechten. Om een sterk profiel te creëren zijn twee dingen van zeer groot belang:

  • De bron van de backlinks en;
  • De opmaak van de links.

Met de opmaak van de links wordt geduid op de verwoording van de anchor text die naar uw website verwijst. Op het moment dat u met een pagina wilt ranken op de long-tail keyword ‘tweedehands Peugot kopen in Antwerpen’ zouden bij zoekmachines de alarmbellen gaan rinkelen wanneer elke inkomende backlink exact die woorden gebruikt om naar uw pagina te verwijzen. Het is dan ook belangrijk om variaties, synoniemen en combinaties met uw bedrijfs- of website naam toe te passen. Ook is het goed om links in uw link profiel op te nemen die geen keywords of bedrijfsnaam bevatten, maar zeer dicht op de keywords in een tekst voorkomen. Bijvoorbeeld: ‘Wilt u een Peugot occasion kopen in Antwerpen? Bekijk dan deze website eens’.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact