Long-tail keywords, wat zijn dat?

webkrunch wiki long taim keywords

Long-tail keywords zijn lange, specifieke combinaties van keywords of zoekopdrachten die veelal minder concurrentie kennen, maar tegelijkertijd ook kunnen duiden op een gebruiker die dichter bij een conversie is. Dit maakt deze subset van de zoektermen in veel gevallen een goede bron van waardevolle bezoekers voor uw website.

Voorbeelden van long-tail keywords

Stel u voor dat u een online meubelhandel heeft. De kans dat u op de keyword ‘bank’ heel hoog in de zoekresultaten zult verschijnen is dankzij de grote concurrentie erg klein. Tegelijkertijd duidt een zoekopdracht voor ‘bank’ niet per se op een gebruiker die interessant voor uw website is. Het kan immers dat de gebruiker op zoek is naar een lokaal bank kantoor, tips voor het bekleden van zijn eigengemaakte bank of juist een bank voor in de tuin wilt kopen, terwijl deze niet in uw assortiment zitten. Bent u echter gespecialiseerd in handgemaakt meubilair van gerecycled hout, dan is de kans op een relevante bezoeker bij de zoekopdracht ‘bank van gerecycled hout kopen’ stukken groter.

Waar komt de term long-tail keyword vandaan?

‘Long-tail’ duidt op de lange staart van de grafiek die weergeeft hoe zoekopdrachten over verschillende keywords verdeeld zijn. Hoewel er een klein percentage van de zoektermen is waar zeer veel op gezocht wordt, is de staart van de grafiek met daarin opdrachten waarop minder vaak wordt gezocht vele malen langer. Ruim twee-derde van alle zoekopdrachten bestaat uit dergelijke long-tail keywords, waarvan dagelijks een deel zelfs voor het eerst in een zoekmachine wordt gebruikt.

Long-tail keywords en SEA

Wanneer je SEA gaat toepassen en bijvoorbeeld met behulp van Google AdWords betaald adverteert in zoekresultaten zijn veel van dezelfde overwegingen van belang als bij het kiezen van keywords voor SEO. Door een afweging te maken tussen de hoeveelheid zoekopdrachten voor een zoekterm, de concurrentie en de kans op conversie naar een klik maakt u een keuze voor de termen waar u uw advertenties wilt tonen. Vaak zijn long-tail keywords hier uitermate geschikt voor: Hoewel het aantal zoekopdrachten wellicht niet altijd zeer hoog is, duidt een goede long-tail keyword op een grote kans op conversie en zal lage concurrentie voor een relatief lage prijs per click zorgen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact