Mailchimp, hoe werkt dat?

webkrunch wiki mailchimp

Populair: Nieuwsbrieven met dé lachende aap

Mailchimp is een van de meest bekende en gebruikte platformen voor het versturen van nieuwsbrieven. Anders dan het versturen van nieuwsbrieven via een eigen gekozen e-mailprogramma, biedt Mailchimp inzicht in de gebruikersstatistieken van gebruikers.

Gratis en betalend

Mailchimp kent een gratis en een betaalde versie. De gratis versie biedt nog steeds veel mogelijkheden, maar men moet ermee genoegen nemen dat onder iedere nieuwsbrief het logo van Mailchimp komt te staan.

Het platform blinkt uit in gebruikersvriendelijkheid en de mogelijkheden tot integratie. Zo kan gemakkelijk een verbinding tot stand gebracht worden met WordPress, dankzij een van de vele plugins. Bekend is de plugin Rainmaker, waarbij een aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrieven op de website geplaatst kan worden.

Sjablonen

De tijd dat je jouw nieuwsbrieven niet kon versturen in de huisstijl van jouw bedrijf is met Mailchimp toch wel verleden tijd. Dankzij sjablonen hoef je niet iedere keer het wiel opnieuw uit te vinden. Wijzigt de huisstijl, dan kun je het sjabloon makkelijk in Mailchimp aanpassen.

Social media

Mailchimp kent ook mogelijkheden voor het integreren met social media. Zo kan een knop toegevoegd worden aan de bedrijfspagina op Facebook, om bezoekers zich makkelijk te laten abonneren op de nieuwsbrieven.

Anders dan via een e-mailprogramma verstuurde nieuwsbrieven is het met Mailchimp goed uit te vinden waarop de ontvangers van de nieuwsbrieven hebben geklikt en wie zich heeft uitgeschreven voor de ontvangst van de nieuwsbrieven.

Lijsten

Je hoeft je niet te beperken tot een verzendlijst. Denk bijvoorbeeld aan aparte nieuwsbrieven voor prospects en reeds bestaande klanten. Dit is allemaal mogelijk. Omdat Mailchimp werkt met sjablonen, kun je makkelijk content overnemen.

App

Zowel voor iOS als Android is een app beschikbaar, waarmee je precies kunt zien hoe het gaat met jouw nieuwsbrieven.

Andere bijkomende voordelen:

  • Uitgestelde nieuwsbrieven; jij kunt bepalen wanneer de nieuwsbrief verstuurd zal gaan worden.
  • Statistieken: je kunt precies zien wat voor content populair is.
  • Integratie met webshops: je ziet precies welke calls to action populair zijn; alle kliks worden geregistreerd.
  • Wetgeving: de nieuwsbrief app is helemaal ingericht op de Europese wetgeving inzake digitaal verkeer. Zo wordt een handtekening met bedrijfsgegevens onderaan de nieuwsbrieven geplaatst en zijn de links om uit te schrijven duidelijk gemarkeerd.

Een account aanmaken is snel, gemakkelijk en vooral gratis! Ontdek het hier. Bij vragen kan u ons steeds contacteren. We helpen u graag verder.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact