Meta title, wat is dat?

webkrunch wiki meta title

De meta title is de titel van een document of webpagina. Veel zoekmachines gebruiken de meta title van een pagina in hun resultaten, waardoor de meta title van groot belang is voor SEO.

Hoe werkt de meta title?

In het geval van SEO en in het bijzonder de zoekresultaten van Google, is de meta title uw gesuggereerde titel voor een webpagina wanneer deze in de resultaten verschijnt. Google geeft nooit meer dan 512 pixels (of circa 50 tot 60 characters) weer en kan er daarnaast voor kiezen om uw pagina in de resultaten van een andere titel te voorzien. Deze wordt dan gebaseerd op de zoekopdracht van de gebruiker, informatie over uw website of andere overwegingen van het zoekalgoritme. In de meeste gevallen zal echter de meta title ook de titel van uw pagina in de resultaten zijn, waardoor deze een belangrijk stuk gereedschap vormt om zoekmachine gebruikers naar uw pagina te laten klikken. Een goed geformuleerde, uitnodigende titel zal immers tot een hogere CTR of clickthrough rate leiden.

Meta title tips en trucs

Houd bij het schrijven van uw meta titles rekening met de 50 tot 60 character limiet van Google: Titels die langer zijn worden afgebroken en eindigen met een serie puntjes die uw clickthrough rate geen goed zullen doen. Daarnaast is het belangrijk dat de keywords waarmee u de pagina in kwestie wilt ranken in de titel verwerkt zijn, zonder dat hierbij op leesbaarheid ingeleverd wordt. Vraagtekens in titels blijken in veel gevallen erg effectief en het is daarnaast raadzaam om de titel waar mogelijk af te sluiten met de naam van uw website.

Met de opkomst van social media en SMM oftewel social media marketing, komt de meta title van uw webpagina op steeds meer plekken terecht. Het kan immers ook de titel zijn die wordt getoond wanneer uw pagina wordt gedeeld op Facebook, Twitter of andere sociale kanalen. Houd dus met het schrijven van uw meta titels niet enkel rekening met hoe deze in een zoekmachine verschijnt, maar bedenk u ook in hoeverre u verwacht dat de pagina gedeeld wordt. Is de kans groot dat deze op social media verschijnt? Optimaliseer dan uw tekst en boodschap ook op deze kanalen om zo meer clicks, shares en viraliteit te genereren.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact