Mirror site, wat is dat?

webkrunch wiki mirror site

Een mirror site wordt gebruikt om website verkeer te verspreiden over verschillende kopieën van de website. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hier!

Mirror site, wat is dat?

Een mirror site, een spiegel site, is een kopie van een website, die gebruikt wordt om de belasting te verspreiden. Populaire websites waar veel data op verwerkt wordt, en waar veel bezoekers komen hebben hier baat bij. Door het verkeer over verschillende mirror sites te verspreiden, ervaren gebruikers geen trage website.

Onder andere Google heeft een letterlijke mirror site. Ooit begonnen als grap, maar inmiddels toegepast in China. Nadat de Chinese overheid overging op het blokkeren van Google.

Wie heeft er baat bij een mirror site?

Uiteindelijk zijn mirror sites er alleen voor de eindgebruiker. Het onderhouden van verschillende mirror sites kost uiteindelijk meer tijd voor de ontwikkelaars. Grote voordeel voor de eindgebruiker is de reductie in wacht- en laadtijd. Vaak worden mirror sites ook verspreidt over de wereld, wanneer het een wereldwijde website betreft.

Op deze manier kan iemand die de site benadert vanuit Nederland, gebruik maken van een mirror site in, of dichtbij, Nederland. Terwijl iemand aan de andere kant van de wereld, in Australië bijvoorbeeld, veel meer baat heeft bij een mirror site in Australië. Hierdoor wordt het meeste verkeer verdeeld over de verschillende mirror sites en servers.

Nadelen mirror site

Los van alle voordelen, kleven er ook een paar serieuze nadelen aan mirror sites. De originele bestanden zullen van tijd tot tijd worden geüpdatet, waardoor mirror sites vaak niet net zo actueel zijn, als de hoofdsite. Alle servers dienen tegelijk worden bijgewerkt, om te zorgen dat alle mirror servers, en dus ook mirror sites voorzien zijn van de meest recente bestanden.

Een bijkomend nadeel zit in het publiceren van content. Wanneer je een mirror site lanceert, zal Google dit al vrij snel zien als duplicate content. Resultaat: Je sites zullen dalen in de zoekresultaten. Google ziet niet dat de sites als mirror sites worden gebruikt, en denkt dat het een manier is om de websites sneller te laten ranken.

Het laatste nadeel is wel redelijk tot nul te beperken. Wanneer mirror sites gebruikt worden, kunnen ze canonical getagged worden. Hiermee vertel je Google dat de ene website een kopie is van de ander, waardoor de kans aanzienlijk verkleind dat het als spam of duplicated content wordt gezien.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact