Mobile analytics, wat is dat?

webkrunch wiki mobile analyitics

Mobile analytics bekijken het gedrag van mobiele gebruikers van uw website, dienst of applicatie op een manier die vergelijkbaar is met die van traditionele website analytics. In de praktijk is de wijze waarop een mobiele gebruiker uw website of applicatie gebruikt echter zo wezenlijk anders dan een ‘traditionele’ website bezoeker, dat dit een eigen klasse aan analytics vereist.

Mobile analytics voor het mobiele web

Veelal wordt mobile analytics gescheiden tussen analytics voor het mobiele web en mobiele smartphone applicaties. In het geval van het mobiele web kiezen veel website eigenaren ervoor om mobiele gebruikers naar een specifiek mobiel subdomein te sturen of maken zij gebruik van responsive design. Er zijn gevallen bekend waarin tablet gebruikers van andere mobiele gebruikers worden gescheiden om zo beter aan de specifieke eisen van dit platform tegemoet te komen. In alle gevallen is het echter zaak om het gaan en staan van deze gebruikers goed bij te houden. Gemiddeld genomen is de conversie van een mobiele bezoeker van uw website namelijk meestal lager dan die van een desktop bezoeker. Het goed meten van deze bezoeken en funnel optimalisatie die op dit kanaal is toegespitst kan hier grote verbeteringen in veroorzaken.

Mobile analytics voor smartphone apps

Mobile analytics voor smartphone apps werkt iets anders dan traditionele analytics voor de desktop computer of het mobiele web. Doordat mobiele applicaties veelal geen javascript of cookies ondersteunen moeten er vaak speciale stukjes mobile analytics software in de applicatie geïmplementeerd worden om de handelingen van gebruikers te kunnen analyseren. Het ontbreken van pagina’s en html links zoals deze door web analytics worden gemeten maakt ook dat mobile analytics voor apps wat ingewikkelder is. U zult van te voren moeten bedenken welke acties u precies wilt meten en moet dit specifiek in de applicatie bouwen. Zonder het gebruik van mobile analytics kan het daadwerkelijk gebruik van een applicatie echter een ‘zwarte doos’ zijn waar onduidelijk is wat zich er precies afspeelt. Ondanks de inherente uitdagingen is deze vorm van analytics binnen applicaties dus van groot belang.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact