Mobile app marketing, wat is dat?

webkrunch wiki mobile app marketing

Mobile app marketing zijn de marketing inspanningen die u doet om nieuwe gebruikers naar uw mobiele applicatie te trekken of om meer interactie en omzet uit uw huidige gebruikers te genereren.

Meest voorkomende fouten in mobile app marketing

Smartphone applicaties zijn een zeer krachtige plek om met klanten of gebruikers in contact te komen. U zit namelijk letterlijk in de broekzak van een gebruiker en bent eigenlijk altijd binnen handbereik. Deze aantrekkingskracht zorgt er echter ook voor dat men halsoverkop een applicatie bouwt, met mobile app marketing start en veel voorkomende fouten maakt:

  • Mobile app marketing is per definitie anders dan andere vormen van online marketing. Toch kiezen veel ondernemers er in eerste instantie voor om hun mobiele applicatie of mobiele website simpelweg een kleinere versie van hun standaard website te maken.
  • ‘Bouw het en ze zullen komen.’ – Jammer genoeg werken mobiele applicaties zo niet. Opvallend vaak zal men een mobiele app bouwen waarbij zeer duidelijk niet is nagedacht over hoe men user acquisition verwacht te gaan doen en zonder duidelijke mobile app marketing strategie.
  • Vaak zijn de verwachtingen bij het ontwikkelen van een mobiele applicatie hooggespannen. Men zal de app uitproberen, er dol op zijn en vervolgens elke dag opnieuw openen. In de praktijk zal echter 90 procent van de mensen die een applicatie downloadt binnen een maand dezelfde applicatie nooit meer openen. Zorg dus voor een mobile app marketing strategie die ook de interactie met je applicatie voor huidige gebruikers stimuleert.

Mobile app marketing tips en trucs

  1. Start vroeg – Een mobile app marketing strategie valt en staat bij de voorbereiding. Hoewel er ook na de lancering altijd wel wát te doen is, is het altijd een goed idee om na te denken over de marketing en user acquisitie voor een app vóórdat u aan het daadwerkelijke ontwikkelen begint.
  2. Kies de juiste categorie – U kunt met een applicatie een groot deel van uw gebruikers krijgen uit een goede ranking in de verschillende app stores. Hoewel dit in de algemene ranglijsten best lastig kan zijn, bekijken veel gebruikers de rankings voor een specifieke categorie wanneer ze op zoek zijn naar een applicatie. Een goede ranking binnen uw categorie is gemakkelijker en kan zelfs een betere kwaliteit aan installs opleveren, op het moment dat de categorie daadwerkelijk goed aansluit op de inhoud van uw applicatie.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact