Mobile marketing, wat is dat?

webkrunch wiki mobile marketing

Simpel gezegd is mobile marketing, marketing op- of met behulp van een mobiel apparaat. Mobiele apparaten vormen een bijzonder kanaal doordat deze veelal beschikken over locatie informatie van degenen die de telefoon op dat moment gebruiken en daarnaast een unieke hoeveelheid direct contact mogelijk maken. Welk ander kanaal staat u toe om uw boodschap te communiceren terwijl de gebruiker op het toilet zit?

Hoe werkt mobile marketing?

Enerzijds vallen advertenties die op een mobiel apparaat worden getoond per definitie tot mobile marketing, maar mobile marketing is veelal breder. Een smartphone app en de bijbehorende mobile app marketing kunnen onderdeel uitmaken van een bredere mobile marketing strategie, alsook de bereikbaarheid voor klanten via mobiele kanalen als WhatsApp of Facebook Messenger.

Heeft u een mobile marketing strategie nodig?

Een mobile marketing strategie is net zozeer van belang als een website en een email adres: Meer dan de helft van de tijd die men online doorbrengt brengt men via een mobiele apparaat door en in 2014 is het totale aantal gebruikers van een mobiel apparaat het aantal computergebruikers voorbij gegaan. Wil u een potentiële klant dus bereiken waar deze ook daadwerkelijk tijd doorbrengt? Dan is mobile marketing het antwoord.

Verschillende soorten mobile marketing

Er is een veelvoud een mobile marketing strategieën die het overwegen waard zijn. Welke van dezen het meest effectief zal blijken hangt veelal af van een combinatie van de industrie waarin u actief bent, uw publiek en het beschikbare marketingbudget. We geven enkele voorbeelden:

  • App-based marketing is het toepassen van mobile marketing met behulp van smartphone applicaties. Meer dan 80 procent van de tijd die men mobiel doorbrengt wordt besteed in applicaties, dus wanneer je gebruikers mobiel wil bereiken is dit een voor de hand liggende strategie. U kunt ervoor kiezen om zelf een applicatie te ontwikkelen of simpelweg de beschikbare advertentie- en communicatiekanalen in de applicaties van anderen te gebruiken.
  • Location-based marketing is het gebruik van locatie informatie om de juiste boodschap aan de juiste persoon op het juiste tijdstip te tonen. De simpelste vorm hiervan is het targeten van uw advertenties op gebruikers in een bepaalde straal van uw onderneming, maar met behulp van geavanceerde technische snufjes zoals Apple Beacon is er veel meer mogelijk. Zo zou u een bezoeker van uw fysieke winkel bij binnenkomst een mobiele kortingsbon kunnen toezenden.
  • SMS marketing is het gebruik van SMS om uw boodschap naar klanten of potentiële klanten te zenden. De gelimiteerde opmaak van een SMS bericht en de opkomst van messaging platformen als WhatsApp hebben SMS marketing grotendeels overbodig gemaakt.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact