Multi-channel marketing, wat is dat?

webkrunch wiki multi channel marketing

Multichannel marketing is het vermogen om uw boodschap met potentiële klanten te delen, onafhankelijk van het gebruikte kanaal. Wanneer u voor uw marketing inspanningen – zowel print, online, events en mond op mond reclame – inzet spreken we van multichannel marketing.

Waarom multi-channel marketing?

De reden voor multi-channel marketing is simpel. Bedenk u eens uit hoeveel televisiekanalen, websites, mobiele applicaties en andere content u dagelijks kan kiezen. Dit houdt ook in dat al die verschillende kanalen gebruikt (kunnen) worden om aankoopbeslissingen te beïnvloeden en de daadwerkelijke aankoop uit te voeren. Wanneer u als ondernemer, merk of product uw omzet wil maximaliseren, zal u op de juiste kanalen, op het juiste moment de juiste boodschap moeten presenteren.

Wat maakt een succesvolle multi-channel marketing campagne?

Multi-channel marketing is meer dan een kwestie van ‘overal’ zijn. U zult overal op de juiste manier aanwezig moeten zijn en daarvoor zijn verschillende zaken van belang:

  1. Zorg voor een duidelijke profiel of meerdere profielen waarin klanten zijn omschreven. Hierbij is het van belang om een zo compleet mogelijk beeld te creëren van deze fictieve ‘ideale’ klanten, zodat deze informatie later gebruikt kan worden om de boodschappen en kanalen op aan te passen.
  2. De verschillende gebruikte kanalen moeten samenwerken en elkaar aanvullen. Het is belangrijk om uw boodschap aan te passen aan het gebruikte kanaal: Een Facebook status update is iets anders dan een email nieuwsbrief. U moet hierbij echter wel in de gaten houden dat alle kanalen onderdeel uitmaken van één overkoepelende multi-channel marketing strategie en dus in toon, boodschap en doelstelling overeen moeten komen.
  3. In multi-channel marketing spelen analytics, attribution en ROI een zeer grote rol. Om te voorkomen dat tijd, geld en aandacht naar een kanaal gaan dat vervolgens weinig of geen effect op de omzet heeft, is het zaak de resultaten van deze inspanningen zeer nauwkeurig te meten. Door resultaten vervolgens aan het correcte kanaal toe te wijzen kan worden bepaald in hoeverre het kanaal bijdraagt aan de doelstellingen van de onderneming.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact