Narrowcasting of niche marketing, wat is dat?

webkrunch wiki niche marketing

Waar ‘broadcasting’ het verspreiden van een boodschap aan een grote aantal mensen tegelijk is, is narrowcasting het verspreiden van een boodschap aan een kleine, gespecialiseerde groep ontvangers. Men gebruikt ook wel de termen niche marketing of target marketing.

Hoe werkt narrowcasting?

Narrowcasting verspreidt een advertentie of signaal naar een beperkte geografische locatie of een select publiek. Dit kan met behulp van kabel- of digitale televisie, direct mail, magazines, email en talloze andere vormen van off- en online marketing. Het doel is om een boodschap te presenteren die specifiek is aangepast aan de kleine groep ontvangers of zelfs aan één enkele ontvanger. De data die hiervoor wordt gebruikt kan demografisch, historisch en zelfs psychologisch van aard zijn.

Narrowcasting van video commercials

Narrowcasting is veelal een aantrekkelijke vorm van verspreiding voor video commercials, doordat deze manier van adverteren de marketeer in staat stelt om de boodschap enkel te tonen aan de meest interessante gebruikers. In het verleden werd dit nog wel gedaan door lokale commercials te tonen tussen televisie programma’s, waarbij deze voor elke geografische regio anders waren. Hoewel dit nog steeds gebeurt, stelt de grote hoeveelheid informatie beschikbaar op het internet adverteerders in staat om hun boodschappen nog gerichter te tonen. Een vorm hiervan is bijvoorbeeld retargeting van website bezoekers op een video platform als YouTube. Een bezoeker die eerder op de dag uw website bezocht en nog niet is geconverteerd, kan door een pre-roll video commercial bij een YouTube video getriggerd worden om de website nogmaals te bezoeken, waarna de kans op conversie significant toeneemt.

Wat is niet-commerciële narrowcasting?

Wanneer in het onderwijs, de overheid en andere openbare gelegenheden over narrowcasting wordt gesproken gaat het veelal over niet-commerciële narrowcasting. Hierbij worden monitoren, televisies en tegenwoordig ook PC’s en mobiele apparaten ingezet om boodschappen te verspreiden die van specifiek nut zijn voor de bezoekers, medewerkers of leden van een dergelijke instelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tonen van uitgevallen lesuren bij een school of het laatste gemeentenieuws in een gemeentehuis.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact