Een netwerk, wat is dat?

webkrunch wiki netwerk

Netwerken worden voor steeds meer eindtoepassingen gebruikt. Wat voor netwerken zijn er, en wat zijn de grote voordelen? Hier lees je wat een netwerk is.

Een netwerk, wat is dat?

Een netwerk verzorgt de communicatie tussen meerdere computers. Dit kan zowel bedraad, als draadloos, zijn. Termen die hiermee gepaard gaan zijn WAN, Wide Area Network, dat staat voor verbindingen over lange afstand. LAN, Local Area Network, is een lokaal netwerk. Binnen een gebouw bijvoorbeeld. Een andere bekende netwerk naam is WLAN, Wireless LAN, ofwel lokaal draadloos internet

Het internet is een netwerk

Het internet is het grootste netwerk, en gaat de hele wereld over. Steeds meer apparaten worden via een netwerk op elkaar aangesloten. Niet alleen computers, laptops en smartphones, maar ook televisies, geluidsapparatuur en zelfs huishoudelijk apparatuur. Zo zijn er onder andere wasmachines en koelkasten te verbinden met een netwerk.

Het uiteindelijk doel van een (computer)netwerk is het verbinden van apparaten. De techniek gaat razendsnel en de mogelijkheden zijn oneindig, waardoor het gebruikersgemak toeneemt.

Aansluiting op een netwerk

Voor een netwerk is bepaalde apparatuur nodig. Wanneer je een thuisnetwerk wilt realiseren heb je apparatuur nodig. Een modem volstaat, hierdoor heb je ook direct de mogelijkheid om aan te sluiten op het internet. Daarnaast heb je apparatuur nodig om het netwerk te gebruiken, zoals een computer, laptop of smartphone bijvoorbeeld.

Het grote voordeel van een netwerk is dat er onderling informatie verstuurd kan worden. Bij het ontstaan van het internet was dat vooral handig voor mailverkeer en tekstverkeer.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact