Opt-in? Hoezo?

webkrunch wiki opt in

Opt-in is een recht op internet en betekent: met toestemming. De ontvanger heeft toestemming gegeven voor het ontvangen of delen van informatie.

Nieuwsbrieven

Bovenstaande optie wordt het meeste gebruikt bij nieuwsbrieven of commerciële actie-folders en aanbiedingen die per mail worden verstuurd. De ontvanger heeft zich ingetekend om dit te mogen ontvangen en heeft daarvoor een bestaand e-mailadres doorgegeven. De gestuurde informatie valt dus niet onder spam, maar is gewenst. Toestemming van de ontvanger is in Nederland verplicht voor e-mailcampagnes.

Het is dus belangrijk dat de ontvangers zichzelf inschrijven en hiervoor een actief e-mailadres doorgeven. In de meeste gevallen gaat dit goed, maar soms is er toch sprake van een typefout of een e-mailadres dat niet meer in gebruik is. Ook misbruik komt voor. In dat geval wordt er moedwillig een onjuist e-mailadres doorgegeven.

Up-to-date houden van de mailinglijst

Het is belangrijk dat de lijst met e-mailadressen klopt en dat de ontvangers zichzelf hebben aangemeld. Maar zelfs als alle ontvangers zich volgens het systeem hebben aangemeld kan er nog van alles misgaan. Een typefout in een mailadres of misbruik kan zorgen voor onnodige spam.

Om dit te voorkomen wordt er niet alleen gewerkt met een single opt-in, maar ook met een double opt-in. Deze laatste mogelijkheid is een dubbele controle. De ontvanger meldt zich aan, maar moet daarna via de mail zijn deelname bevestigen. Op deze manier weet de organisatie zeker dat het e-mailadres klopt en dat de eigenaar van dat adres de mailing wil ontvangen.

Opt-insysteem, alles op een rijtje

  • Opt-in, de ontvanger heeft zich aangemeld en daarvoor een e-mailadres doorgegeven
  • Double opt-in, de ontvanger heeft zichzelf aangemeld en daarna per e-mail het adres bevestigd.
  • Soft opt-in, de ontvanger heeft zichzelf niet aangemeld, maar heeft wel een connectie met het bedrijf door bijvoorbeeld eerder getoonde interesse of een vroegere aankoop.
  • Opt-out, de ontvanger heeft zichzelf niet aangemeld. In dit geval is er vaak sprake van een enorme mailinglijst waarbij e-mailadressen niet worden gecontroleerd. Uitschrijven is mogelijk maar betekent meestal dat de ontvanger alleen maar doorgeeft dat het e-mailadres actief is.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact