Pinterest marketing, wat is dat?

webkrunch wiki pinteresmarketing

Pinterest marketing is het gebruik van het sociale netwerk Pinterest voor het behalen van uw online marketing doelstellingen. Hoewel Pinterest in gebruikersaantallen Facebook, Twitter en Instagram voor moet laten, leveren social media marketing uitgaven op Pinterest steevast een bijzonder hoge ROI op.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een sociaal netwerk waar gebruikers nieuwe interesses delen of ontdekken door het ‘pinnen’ van afbeeldingen of video’s in ‘boards’, oftewel verzamelingen pins. Boards zijn veelal rond een bepaald thema ingericht en Pinterest wordt daarmee vooral gebruikt om vast te leggen of te delen wat u mooi, interessant of aantrekkelijk vindt. Het netwerk is iets populairder bij vrouwen dan bij mannen en vormt voor veel gebruikers een plek waar ze ‘wenslijsten’ van producten bijhouden. Dit maakt het voor merken de perfecte plek om de interesses van potentiële klanten te peilen of direct te communiceren met gebruikers die je product wellicht zelfs al ‘gepind’ hebben.

Pinterest Analytics voor Pinterest marketing

Zoals eigenlijk altijd het geval bij online marketing, is het ook bij Pinterest marketing van belang dat u meet en weet wat werkt. In dit geval wordt dit echter stukken makkelijker dankzij Pinterest Analytics. Wanneer u een business account heeft aangemaakt op het sociale netwerk krijgt u toegang tot allerlei gedetailleerde statistieken zodat u precies kunt zien wat wel en wat niet werkt op dit sociale netwerk.

Pinterest marketing met Rich Pins

Vergelijkbaar met de Twitter Cards die in Twitter marketing worden toegepast, zijn Rich Pins een manier om een normale pin van allerlei extra content en mogelijkheden te voorzien. Zo kan je een gepind product voorzien van realtime voorraad aantallen, een prijs en een koop knop. Zo kan Pinterest marketing direct tot conversies leiden, wat de terugverdientijd van investeringen in online marketing op het platform relatief laag houdt.

Pinterest marketing tips en trucs

Wanneer u eenmaal besloten hebt om Pinterest marketing onderdeel van uw online strategie te maken, zijn er enkele simpele tips en trucs die uw kans op succes significant doen toenemen:

  • Zorg dat uw gebruikte foto’s en afbeeldingen helder, scherp en van een hoge resolutie zijn. Pinterest is een visueel medium.
  • Lichtere afbeeldingen worden volgens recente statistieken 10 tot 20 maal zoveel gepind als donkere afbeeldingen. Kies waar mogelijk dus voor een lichtere afbeelding.
  • Hoewel in online marketing het gebruik van gezichten in foto’s of advertenties vaak tot meer interactie leidt, wijzen de statistieken van Pinterest iets anders uit: Afbeeldingen zonder gezichten worden zo’n 25 procent vaker gepind.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact