Een Pixel van Facebook, wat is dat?

webkrunch wiki facebook pixel

Een Facebook Pixel wordt geïntegreerd om de effectiviteit van Facebook advertenties te meten, en te verbeteren. Lees hier alles over de Facebook Pixel.

Pixel (Facebook), wat is dat?

De Facebook pixel wordt gebruikt om de effectiviteit van advertenties te meten. De pixel gegevens kan je gebruiken om specifiek te targetten, te zorgen dat alleen jouw doelgroep de advertenties ziet. De pixel wordt ingesteld door een code in de header van de website op te nemen.

Nut van de Facebook Pixel

Naast het feit dat je specifiek kan inzetten op aansluitende doelgroepen, is het een grote bron van het vergaren van informatie. Wanneer er een actie wordt verricht, terwijl de Facebook Pixel actief is, kan de website de persoon die de actie heeft uitgevoerd opnieuw benaderen.

Naast het richten op de bestaande doelgroep, is het ook mogelijk om nieuwe klanten te werven door de Facebook Pixel te gebruiken. Mensen die nog niet eerder in aanraking zijn geweest met een merk of product, kunnen hier juist weer advertenties van te zien krijgen.

Meten is weten

Uiteindelijk zorgt de Facebook Pixel vooral voor het vergaren van data, aan de hand van vertoonde advertenties. Een soort Analytics voor Facebook advertenties. Naar mate de advertentie vaker is weergegeven, worden de inzichten beter. Er ontstaat een steeds beter beeld van kopende klanten. Aan de hand van leeftijd, geslacht en interesses kunnen de advertenties vervolgens weer worden aangepast. Hierdoor worden advertenties steeds gerichter, en de conversie van de advertenties beter.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact