Een POP server, wat is dat?

webkrunch wiki pop server

POP is het protocol voor het ophalen van mail. Mails worden door de server opgehaald en afgeleverd aan clienst. Wat zijn POP, ook wel POP3, servers precies?

POP server, wat is dat?

Post Office Protocol, beter bekend als POP3, is de standaard voor het ontvangen van mail. Wereldwijd bieden bijna alle providers een e-mail account aan, waar het ontvangen via POP3 servers mogelijk is. De server regelt het ophalen van de mail. Wanneer de mail is opgehaald en jij deze opent, zal de mail lokaal worden opgeslagen en worden verwijderd van de POP server.

Offline mail bekijken

Doordat de mail direct lokaal wordt opgeslagen, kan de mail zonder (constante) internetverbinding worden bekeken. Wanneer er even internet is zal de mail worden opgehaald, waarna deze later zonder internetverbinding te lezen en te bewerken is.

Het modernere IMAP kent zowel de POP-methodiek, als een ‘Connected methode’. Hierdoor kunnen gebruikers van IMAP servers, mails op de server laten staan. Hierdoor is het mogelijk dat meerdere gebruikers dezelfde mailbox kunnen gebruiken.

Veiligheid van POP servers

POP is een vrij onveilig systeem. Net als veel oudere protocollen kan er van origine enkel zonder encryptie worden ingelogd. Inmiddels is het mogelijk om op verschillende veiligheidsniveaus in te loggen, echter wordt in veel gevallen het wachtwoord nog steeds zonder versleuteling verstuurd.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact