Print marketing, wat bedoelt men daarmee?

webkrunch wiki print marketing

Print marketing lijkt steeds meer plaats te maken voor digitale marketing. De folders, flyers en brochures worden verruild voor online advertenties, online productcatalogussen en een website. Toch is print marketing de wereld nog niet uit. Sterker nog, het is vandaag de dag nog steeds een krachtig marketingmiddel. Tijd om daar even goed bij stil te staan.

In dit artikel krijgt u antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is print marketing?
  • Wat is het belang van print marketing?
  • Waarom niet voor print marketing kiezen?

Wat is het?

Print marketing is het tegenovergestelde van digitale marketing. Het draait om al het reclame drukwerk. Denk hierbij aan de huis-aan-huis folder, de krant, een visitekaartje, een banner of een folder.

Wat is het belang?

Mediagoeroes roepen hard dat print marketing ‘uit’ is en dat het alleen nog draait om mobiel, social en digitaal. Ondanks de exponentiële groei van online marketing, blijft print marketing essentieel.

Drie goede redenen waarom print marketing nog geen ‘uit het bronzen tijdperk marketing’ is.

Aandacht

Het trekt de aandacht. Print media is steeds minder te vinden. U wordt juist overstroomd met online boodschappen. Heerlijk toch om even de aandacht te verleggen naar rustig papier, zonder in het oog springende advertenties en flikkerende banners.

Creatief

Print media is creatief, artistiek en conceptueel. Denk maar aan commercials, etiketten van speciaal bier of een mooie opgemaakte flyer. Kortom, het oog wil ook wat.

Bereik

U bereikt een massa. Plaats maar een billboard langs de weg of een poster midden in de stad. U maakt ons niet wijs dat u de BOB-campagnes niet kent.

5 Redenen om niet voor print marketing te gaan

  • Hoge drempel om mee te doen door tijd en geld
  • Lagere barrière voor succes
  • Veelal eenrichtingsverkeer
  • Lagere return on investment
  • Weinig analytisch inzicht

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact