Public relations, waar doelt men dan op?

webkrunch wiki public relations

Public relations wordt vaak verward met marketing. PR is een vorm van marketing. Marketing is meer dan public relations. Maar wat houdt het in? Wat zijn de voordelen ervan? En wat doet iemand binnen dit vakgebied? In dit artikel krijgt u antwoord op deze drie vragen.

Wat is het?

Public relations (pr) is een echt vakgebied. PR houdt zich bezig met relatieonderhoud tussen een organisatie en de stakeholders. De stakeholders kunnen aandeelhouders zijn, maar ook de consumenten, de overheid of bepaalde actiegroepen.

De PR afdeling draait om dit: imago en reputatie. Hierbij komt interne en externe communicatie kijken. Zowel medewerkers als het publiek dienen accuraat geïnformeerd te worden om te voorkomen dat er een kloof ontstaat tussen imago en reputatie.

Wat zijn de voordelen?

  • PR voorkomt een kloof tussen imago en reputatie.
  • PR zorgt voor een goede verstandshouding tussen de organisatie en de stakeholders.
  • PR is onmisbaar in geval van een crisissituatie.
  • Met public relations genereert u meer verkeer naar uw website.
  • Public relations kan u zeer gericht inzetten, op een bepaalde doelgroep, maar ook op de massa.

Wat doet een public relations adviseur?

Een PR-adviseur adviseert bedrijven en instellingen hoe ze het beste met het publiek moeten communiceren. Deze communicatie is breed van aard en kan verlopen via de volgende kanalen:

  • Media (print, radio, televisie of het internet)
  • Beurzen, campagnes en evenement
  • Congressen

De PR-adviseur heeft als taak om op een strategische en doordachte wijze te communiceren met de stakeholders van een bepaald bedrijf. Het doel: het imago en de reputatie verbeteren of behouden zoals deze is.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact