QR-code, wat is dat?

webkrunch wiki qr code

Wat is een QR-code?

Dagelijks zien we inmiddels wel een QR-code al kende u wellicht de juiste omschrijving nog niet. Het is een streepjescode, waarin een codering is gebruikt om informatie weer te geven. De code is tweedimensionaal en is leesbaar met een speciale QR-lezer. De afkorting QR staat voor Quick Response. De QR-code is in Japan ontwikkeld ten behoeve van de auto-industrie. Om een auto-onderdeel snel te kunnen identificeren, werden deze voorzien van deze streepjescode. In Japan wordt deze code inmiddels ook voor vele andere zaken gebruikt. De QR-code wordt ook in België inmiddels relatief vaak gebruikt.

Hoe werd de QR-code ontwikkeld?

Het Japanse bedrijf Denso leverde elektronische onderdeken voor Toyota en Isuzu. Om meer efficiënt te kunnen werken met deze onderdelen eiste men een betere identificatiemethode. Denso besloot daarop een code blokje te ontwikkelen met een tweedimensionale streepjescode die goed leesbaar was met een eenvoudige scanner. Omdat in Japan de gsm met camera al vroeg in gebruik genomen werd, ontstond het idee om de QR-code ook voor andere toepassing te gebruiken. De QR-code bevat dan een URL. Door een foto van de QR-code te maken kan deze in de telefoon worden omgezet in een URL. De browser kan op basis daarvan de website snel en eenvoudig vinden.

Waar wordt de QR-code voor gebruikt?

Omdat men met het fotograferen van een QR-code met URL supersnel een bepaalde website kan vinden, heeft deze code overal toepassing gevonden waar snelle informatie een voordeel is. Zo kan een horeca-klant door het scannen van een QR-code toegang krijgen tot de menukaart, maar ook in het onderwijs is de QR-code toepasbaar om digitaal lesmateriaal eenvoudig te ontsluiten. In het vervoer is de QR-code al in gebruik voor bijvoorbeeld het afbeelden van een mobiele instapkaart in de luchtvaart of om inzicht te krijgen in actuele reisinformatie.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact