Ranking, wat is dat?

webkrunch wiki ranking

Ranking in zoekresultaten duidt op de positie waarop een webpagina of website in de pagina met resultaten van een bepaalde zoekopdracht komt. In veel gevallen, zoals bij Google, bestaat een pagina met resultaten uit 10 websites, eventueel aangevuld met video’s, afbeeldingen en andere informatie.

Wat heeft u aan een hoge zoekmachine ranking?

Een hogere ranking in de zoekresultaten komt overeen met een lager nummer (positie 1), terwijl een lage ranking overeenkomt met een hoger nummer (positie 10). Veel websites passen actief SEO of zoekmachine optimalisatie toe om hun zoekmachine ranking te verbeteren en hoger in de resultaten terecht te komen. Een hoge positie op de pagina met zoekresultaten betekent meestal namelijk een hogere CTR en meer bezoekers dan te verwachten is met een lager geplaatste website.

Hoe kunt u een zoekmachine ranking verbeteren?

De ranking van een webpagina in de zoekresultaten wordt bepaald door een groot aantal verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de backlinks, de relevantie van de content, sociale signalen, de concurrentie van andere websites en talloze andere invloeden. Google geeft bijvoorbeeld aan naar ruim 200 verschillende factoren te kijken om te bepalen hoe hoog een website of pagina ranked op een bepaald keyword. Hoewel de basisprincipes van SEO vaak ook door een leek goed te snappen zijn, is de werking van zoekalgoritmes zo regelmatig aan verandering onderhevig dat een professionele SEO campagne opgezet door een online marketing expert vele malen effectiever zal zijn.

Waarom is uw ranking niet voor iedere zoeker hetzelfde?

Zoekmachines en Google in het bijzonder zijn druk doende om het gebruik van hun zoekmachines steeds persoonlijker te maken. Dit doen ze door verschillende persoonlijke factoren in overweging te nemen bij het presenteren van de resultaten, zoals bijvoorbeeld de zoekgeschiedenis, maar voor een ingelogde gebruiker kan ook andere informatie die Google over de zoeker heeft een rol spelen. Hierdoor kan het voorkomen dat een webpagina die voor de ene gebruiker op de derde positie staat bij een bepaalde zoekterm, voor een andere gebruiker helemaal onderaan de pagina op de tiende positie staan. Dit houdt dus in dat uw ranking in zoekresultaten niet gegarandeerd is en bij een een identieke zoekopdracht verschillende resultaten kan opleveren.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact