Reach of bereik, wat is dat?

webkrunch wiki reach

Wanneer we in online marketing spreken over reach of bereik wordt gedoeld op het aantal mensen dat minstens één keer met een bepaalde boodschap in aanraking komt gedurende een specifieke periode.

Reach en frequency, wat is het verschil?

Wanneer u de statistieken van een online advertentie campagne bekijkt vindt u naast gegevens over reach of bereik, veelal ook de frequency. Beide cijfers worden vaak samen gegeven omdat ze beiden te maken hebben met het aantal keren dat uw boodschap gezien is. Waar reach het aantal unieke bereikte personen geeft, vertelt frequency u hoeveel maal iedere persoon je boodschap gemiddeld gezien heeft. Door de twee cijfers met elkaar te vermenigvuldigen krijgt u het aantal impressies, wat op zijn beurt de basis is van de kosten van uw campagne wanneer u deze op CPM afrekent.

Het belang van reach of bereik

In veel gevallen is reach een interessantere statistiek voor uw online campagne dan impressies. Een miljoen impressies op een campagne kan namelijk betekenen dat u een miljoen verschillende personen uw boodschap één maal, of tienduizend mensen uw boodschap 100 maal hebt laten zien. Welke van de twee opties uw voorkeur heeft hangt af van de doelstelling van uw campagne en de conversie cijfers voor verschillende campagne opzetten, maar zoals altijd is het vooral belangrijk dat u een duidelijk beeld van de doelstellingen hebt en de resultaten ook goed doormeet.

Reach zonder frequentie nutteloos?

Als online marketeer wilt u een relatie opbouwen met uw klanten én potentiële klanten. Zo’n relatie bouwt u veelal niet op met een enkele weergave van uw boodschap. Een campagne instellen op een zo groot mogelijk bereik of reach zonder daarbij een minimaal aantal weergaven is dan veelal ook geen bijster goed idee. Het vinden van de juiste balans tussen weergaven en reach is deels een kwestie van A/B testen met uw campagnes, waarbij u simpelweg de ROI doormeet.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact