Retargeting (of remarketing), wat is dat?

webkrunch wiki retargeting marketing

De termen retargeting en remarketing omschrijven veelal dezelfde vorm van online marketing. Hierbij worden verschillende advertentie en communicatiekanalen ingezet om bezoekers van uw website na hun bezoek terug te halen en alsnog óf weer te laten converteren.

Hoe werkt retargeting of remarketing?

Veelal wordt voor retargeting gebruik gemaakt van een stukje JavaScript code in uw website of webpagina. Dit stukje code plaatst een cookie of tekstbestandje op de computer van de gebruiker, waarin wordt bijgehouden dat deze uw website bezocht heeft. Wanneer dezelfde gebruiker vervolgens een website bezoekt waarop uw advertentie getoond zou kunnen worden, wordt dit bestandje uitgelezen en wordt de relevante advertentie getoond. In het geval van email retargeting wordt getracht het email adres van een bezoeker te achterhalen, vaak doordat deze ingevuld wordt in een formulier dat vervolgens niet afgerond wordt. Ditzelfde email adres wordt op een later tijdstip met een relevante boodschap benadert.

Is retargeting of remarketing effectief?

In de regel is de ROI voor een euro uitgegeven aan een remarketing campagne vele malen hoger dan eenzelfde euro die aan een ‘gewone’ online marketing campagne uitgegeven wordt. Doordat een gebruiker al bekend is met uw merk, product of webshop is de kans dat de getoonde advertentie opvalt vele malen groter. De CTR voor een retargeted advertentie is dan ook vaak stukken hoger, wat de CPC op veel platformen vervolgens ook lager maakt.

Remarketing of retargeting tips en trucs

Remarketing is op zijn effectiefst als er een duidelijk onderscheid wordt gemaakt in de bezoekers en de campagne hierop ook wordt aangepast. Zo kunt u onderscheid maken tussen de bezoekers die bepaalde categorieën of producten bekeken hebben, maar is ook belangrijk om de klanten die al een keer zijn geconverteerd anders te behandelen dan potentiële klanten die hun eerste aankoop nog moeten plaatsen. In de meeste situaties is het daarnaast aan te raden een aparte retargeting campagne op te zetten om cart abandonment tegen te gaan.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact