Rich snippets, wat zijn dat?

webkrunch wiki rich snippets

Rich snippets zijn de aanvullende informatie die door zoekmachines als Google naast de meta title en meta description in zoekresultaten worden getoond. Doel is om de gebruiker een beter idee te geven van wat er na de klik op een webpagina te verwachten is voordat er daadwerkelijk geklikt wordt.

Wat zijn de voordelen van rich snippets?

Rich snippets zijn niet alleen ‘cool’, maar hebben ook enkele duidelijke, meetbare voordelen voor de ranking van uw website in de zoekresultaten. Het gebruik van rich snippets maakt dan ook, waar mogelijk, onderdeel uit van een SEO traject. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Rich snippets vallen op. Rich snippets hebben een meetbaar positief effect op de CTR of clickthrough rate van uw pagina in de zoekresultaten.
  • Rich snippets geven potentiële bezoekers een beter idee van de inhoud van uw pagina. Hierdoor is de kans dat ze na een click verrast zijn en bouncen kleiner. Aangezien bounces een negatief effect op uw ranking kunnen hebben is dit per saldo een goed idee.

Welke types rich snippets bestaan er?

Er bestaan een groot aantal verschillende rich snippets en er worden constant nieuwe toegevoegd door zoekmachines. De populairste zijn:

  1. De auteur snippet, waarbij de naam van de auteur van een artikel, vergezeld van een foto en wat aanvullende informatie wordt getoond.
  2. De product snippet, waarbij aanvullende informatie zoals de prijs en beschikbaarheid van een product in een online shop wordt getoond.
  3. De reviews en rating snippet, waarbij een beoordeling in sterren, aantal stemmen of quote uit een gebruikersreview wordt getoond.
  4. De recepten snippet, waarbij een foto, tijd voor bereiding en beoordeling van een recept wordt getoond.
  5. De evenementen snippet, waarbij de datum en locatie van een evenement worden getoond.

Rich snippets toevoegen: Hoe werkt het?

U voegt in veel gevallen rich snippets toe door microdata in de code van uw website te plaatsen, maar vindt ook in de Google Search Console een optie om met de hand informatie op je webpagina’s te markeren die in snippets verwerkt kan worden.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact