ROI, wat is dat?

webkrunch wiki roi return on investment

ROI staat voor return on investment, oftewel het rendement van een uitgave die u doet. Wanneer de term ROI wordt gebruikt in de context van online marketing, gaat het vaak om de gegenereerde winst uitgedrukt als percentage van de kosten voor een advertentie of campagne.

Struikelblokken bij het meten van ROI

In theorie zou het meten van een ROI op marketing kosten simpel moeten zijn: Geeft u €100 uit aan Google AdWords en leveren de gebruikers die op uw advertentie hebben geklikt vervolgens €350 op, dan zou uw ROI op die uitgave 350 procent moeten zijn. Maar wat als iemand op uw AdWords advertentie klikt, niets koopt, maar een dag later via een click op een Facebook advertentie alsnog converteert? Gebruik je de opbrengst van die gebruiker dan om de ROI op uw Google AdWords advertentie te berekenen of valt deze onder uw Facebook marketing budget?

Het attributie model in ROI berekeningen

Om bij te houden welke marketing boodschappen verantwoordelijk zijn voor welk deel van de opbrengst wordt gebruik gemaakt van een attributiemodel. Een simpel attributiemodel gaat veelal af op de eerste of de laatste boodschap waarmee een gebruiker in aanraking is gekomen. In het eerdere voorbeeld waarbij een gebruiker een dag na een AdWords click op een Facebook advertentie klikt, zou ‘first touch’ attributie de opbrengst richting de ROI van de AdWords campagne rekenen. ‘Last touch’ attributie zou ten goede van de ROI van de Facebook uitgaven komen. Hoewel dit relatief simpel is, is het gemakkelijk en goedkoop.

Single touch attributie versus multi touch attributie

Pakketten als Google Analytics hebben attributiemodellen ingebouwd, waardoor u een snel inzicht krijgt. Dit zijn standaard echter single touch modellen, waarbij u kostbare informatie mis kan lopen. In een multi touch attributie model wordt de ROI van een actie verdeeld over de verschillende marketing kanalen waarmee een gebruiker in aanraking is gekomen voordat deze converteerde. Zo heeft u als adverteerder duidelijk wat de daadwerkelijke invloed van een kanaal is en ziet u geen boodschappen over het hoofd die de gebruiker dat laatste, noodzakelijke zetje hebben gegeven. Het nadeel van deze modellen is echter dat ze veelal niet standaard in software zitten en zowel complex als prijzig kunnen zijn.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact