RPU of revenue per user, wat is dat?

webkrunch wiki revenue per user rpu

Revenue per user of RPU doelt in online marketing op de gegenereerde omzet per bezoeker van een website of gebruiker van een applicatie. Hoewel in veel gevallen niet elke bezoeker of gebruiker omzet genereert, kan een lage conversie voor een hoge waarde per conversie nog steeds een hoge RPU tot gevolg hebben.

Hoe berekent u revenue per user of RPU?

RPU berekent u door de totale omzet van een website, applicatie of onderneming te delen door het totale aantal bezoekers, gebruikers of klanten. Het resulterende bedrag is de omzet gegenereerd per persoon en geeft een indicatie van zowel de conversie percentages en de omzet per klant.

Wat is het nut van RPU?

Vooral in het geval van online ondernemingen verteld de RPU u hoe goed u de bezoekers van uw website of gebruikers van uw applicatie aan het monetizen bent. Hoewel RPU cijfers per industrie sterk verschillen, kan het een zeer goed meetpunt zijn om met andere ondernemingen in dezelfde branche te vergelijken. Het vertelt u namelijk exact hoe goed u het binnenkomende verkeer omzet in inkomen. Het kan daarnaast gebruikt worden om een schatting te maken van de groei in omzet die gepaard gaat met een influx van nieuwe bezoekers of gebruikers. Op zijn beurt kan deze schatting gebruikt worden om een marketing budget op te zetten.

RPU versus User Acquisition kosten

Door de RPU voor een website of dienst te vergelijken met de User Acquisition kosten, oftewel de kosten per nieuwe gebruiker, kunt u snel de ROI van je marketing inspanningen berekenen. Dit vertelt u ook hoe schaalbaar uw onderneming is: Hoe hoger het verschil tussen RPU en user acquisition kosten, hoe groter de ruimte om de onderneming te laten groeien door te investeren in marketing.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact