Schema Markup… wat is dat?

webkrunch wiki schema markup

Wat is een Schema Markup?

Met een Schema Markup wordt een HTML-code bedoelt die u kunt gebruiken op uw website. Met deze code zorgt u ervoor dat bepaalde elementen op uw website beteren sneller door Google worden begrepen. Een website bestaat uit meer dan alleen tekst. Google kan alles wel vertalen wat u op uw website hebt ingevoegd, maar dit duurt even omdat er zoveel elementen zijn die moeten worden bekeken. Daarom kunt u Google (en uzelf) helpen door gebruik te maken van Schema Markup.

Op het internet zijn verschillende lijsten te vinden met daarin codes die u kunt gebruiken in de opmaak van uw website. Deze codes staan weer voor verschillende elementen.

Soorten elementen

Als u op Google zoekt naar een bepaald onderwerp, ziet u bij sommige links een ster waardering staan. Dit is een voorbeeld van een Schema Markup. Mensen zijn geneigd om sneller te klikken op een artikel waar een sterwaardering aan gekoppeld is. Vooral als de sterwaardering hoog is, zullen er meer mensen voor kiezen om deze website te bezoeken.

Google vertaald alle elementen uit het Schema Markup naar de zoekresultaten. Zo zullen de sterwaarderingen bijvoorbeeld ook gewoon zichtbaar zijn op uw website, maar zijn ze daarnaast ook weer zichtbaar in de zoekresultaten op Google.

Hoger scoren in Google

Gebruik maken van Schema Markup kan u helpen om uw website hoger te laten scoren in de Google zoekresultaten. Met de codes zorgt u ervoor dat Google sneller uw website kan indexeren. U maakt daarbij ook uw website veel duidelijker en dat kan Google altijd wel waarderen. Deze waardering vertaald Google dan weer terug met een waardering voor uw website om deze hoger in de zoekresultaten naar voren te laten komen.

Er zijn maar weinig mensen die verder dan pagina tien in de zoekresultaten op websites klikken. Zij hebben een bepaalde verwachting dat het onderwerp waar zij op zoek naar zijn gewoon te vinden moet zijn op de websites die op de pagina’s ervoor staan. Als u dus gevonden wilt worden met uw website, dan is het heel belangrijk dat u ervoor zorgt dat u op een van de eerste pagina’s van de Google zoekresultaten naar voren komt. En Schema Markup kan hier zeker bij helpen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact