Scraping… al wel eens van gehoord, maar?

webkrunch wiki scraping

Scraping

Google hecht een grote waarde aan kwaliteit en aan unieke content. Bij Scraping is er totaal geen sprake van unieke content. Artikelen worden gekopieerd. De lay-out van de oorspronkelijke website wordt verwijdert en vervolgens wordt de volledige inhoud gebruikt om deze op een andere website te plaatsen. Op deze laatste website worden op deze manier allerlei artikelen die door andere zijn gemaakt letterlijk gekopieerd en geplakt.

Het doel van Scraping is om het verhogen van het eigen zoekverkeer. Scraping is dus letterlijk het weghalen van content dat al bestaat van andere websites en het verzamelen van deze content op een eigen website.

Scraping voor een Content Farm

De website waar alle content wordt verzameld wordt ook wel een content farm genoemd. Een content farm is dus een soort van verzamelpunt van allerlei artikelen. Deze artikelen zijn niet door de scraper zelf geschreven, maar letterlijk gekopieerd van andere websites. Er staat dus geen enkele unieke content op een content farm.

Waarom Scraping niet de bedoeling is

Google wil zoveel mogelijk unieke content. Als er dan sprake is van scraping, dan betekent dit niets anders dan dat er content van een andere website wordt gehaald en deze opnieuw wordt geplaatst op een andere website. Dit is dus niet de bedoeling. Hiermee worden niet alleen de rechten van de originele maker van de content geschonden, maar ook wordt er ingegaan tegen de richtlijnen van Google.

Google zal dit dan ook vaak bestraffen met een penalty. Dit kan er weer in resulteren dat de volledige website uit de lucht wordt gehaald.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact