SEA, wat is dat?

webkrunch wiki sea

SEA staat voor ‘search engine advertising of -acquisition’, oftewel het gebruik van advertenties in zoekmachines om zo extra verkeer naar een website te genereren.

Hoe werkt SEA?

Wanneer een internetgebruiker naar een zoekmachine zoals Google gaat, typt deze een keyword of zoekterm in omdat de gebruiker op zoek is naar een dienst, pagina of informatie over een bepaald onderwerp. Op de pagina met resultaten worden vervolgens niet enkel de resultaten getoond die volgens het zoekalgoritme het best overeenkomen met de zoekopdracht, maar in veel gevallen ziet de gebruiker ook gesponsorde zoekresultaten of advertenties. Deze betaalde vermeldingen zijn aan bepaalde zoekopdrachten verbonden, dus worden enkel getoond wanneer er op specifieke termen gezocht wordt. Op deze manier kan een adverteerder zonder een hoge ranking op een bepaalde term toch op de eerste pagina van de zoekresultaten getoond worden en op die manier bezoekers naar zijn website trekken. Ook kan u SEA inzetten om meerdere posities op de pagina met zoekresultaten voor een keyword te behalen: Iets dat met SEO in veel gevallen (bijna) onmogelijk is.

Wat is beter: SEA of SEO?

SEA en SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, sluiten elkaar niet uit. U kunt als ondernemer SEO inzetten om goed in de organische zoekresultaten te ranken en vervolgens SEA gebruiken om de hoeveelheid verkeer verder te doen toenemen. Wanneer u niet goed ranked op keywords waarvoor u wel gevonden wilt worden, is SEA veelal een optie die snel tot resultaten leidt, waar een gedegen SEO strategie enige tijd nodig heeft om vruchten af te werpen. Een voordeel van SEA is daarnaast dat u in veel gevallen op CPC basis betaalt, wat betekent dat u enkel betaalt op het moment dat iemand daadwerkelijk op uw advertentie klikt en uw website bezoekt. Op die manier weet u dus zeker dat elke uitgeven euro ook een bezoeker tot gevolgd heeft, waar dit bij uitgaves aan SEO nog afwachten zal zijn. Uiteindelijk is het in veel gevallen verstandig een mix van de twee in te zetten, waarbij je SEA strategie direct voor meer verkeer zal zorgen en de parallelle SEO strategie over de lange termijn verkeer moet blijven genereren.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact