SEO, wat is dat?

webkrunch wiki seo

SEO staat voor ‘search engine optimization’, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het doel daarbij is om zoveel mogelijk verkeer uit gratis-, natuurlijke- of organische zoekresultaten uit zoekmachines als Google te verkrijgen.

Hoe werkt SEO?

Zoekmachine optimalisatie is de verzamelnaam voor een groot aantal verschillende processen die erop gericht zijn zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van zoekmachines te verschijnen. Het verkrijgen van een dergelijke hoge ranking in de resultaten van bijvoorbeeld Google hangt af van verschillende factoren. De makers van zoekmachines houden de precieze werking angstvallig geheim, maar SEO experts hebben dankzij experimenten en jarenlange ervaring wel een aardig idee.

Zo lijkt de ranking van pagina’s deels gebaseerd op de content van de pagina waarmee je probeert te ranken, de reputatie van de website waarop de pagina staat en het linkprofiel. Deze laatste is een verzameling van het aantal inkomende links van externe websites én interne pagina’s, de manier waarop deze links gecreëerd zijn en de bron van de links.

Overige SEO factoren

Naast deze bekende factoren spelen ook de laadtijd van de website, de bounce rate van de landing page en de manier waarop de pagina op verschillende apparaten weergegeven wordt een rol. De reden dat steeds meer websites responsive zijn en ook op mobiele apparaten werken is dat zoekmachines als Google dit meewegen in het bepalen van de ranking van een website.

Hoewel er dus een grof beeld bestaat over hoe SEO toe te passen is om een ranking te verbeteren, is de precieze weging van de factoren onbekend en werken zoekmachines constant aan veranderingen en updates van hun zoekalgoritmes. SEO experts kunnen dan ook niet anders dan altijd blijven leren om zo de ontwikkelingen bij te benen.

Welk nut heeft SEO?

Door SEO toe te passen kan de ranking van uw website voor bepaalde keywords of zoekwoorden verbeteren. Hoe hoger uw ranking of positie in de zoekresultaten, hoe vaker er op geklikt zal worden en hoe meer bezoekers u op uw website krijgt.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact