Smarketing, wat is dat?

webkrunch wiki smarketing

Smarketing is een relatief nieuwe term die overkoepelend is voor sales en marketing. Vaak werken sales professionals en marketing werknemers langs elkaar heen en is er onbegrip voor de andere partij. Smarketing staat voor een samenwerking tussen beide partijen die voor begrip en betere bedrijfsresultaten moet zorgen.

Wat is smarketing?

Smarketing is een samentrekking van de woorden sales en marketing en dat is natuurlijk niet voor niets. De bedoeling is dat marketing een product of een dienst bewust gaat promoten en dit ook weet te integreren met het verkoopproces. Dat klinkt wellicht eenvoudig, maar dat is het in de praktijk niet, omdat de afdelingen vaak langs elkaar heen werken. Het is voor smarketing noodzakelijk dat de afdelingen veelvuldig overleg hebben. Er moeten goede afspraken gemaakt worden over de terminologie die gebruikt wordt en over de analyse van de gegevens die in beide processen worden verzameld.

Smarketing is mogelijk gemaakt door verregaande digitalisatie

Vanaf het jaar 2000 is de term smarketing ingevoerd. Het is te danken vooral aan de mogelijkheden die digitalisatie en online verkoop biedt. Door de veel grotere mogelijkheden om gegevens te verzamelen via het web, kan het marketing- en verkoopproces veel beter worden gevolgd. Door het analyseren van de gegevens die door web browsing beschikbaar komen te gebruiken bij de activiteiten van zowel de afdeling marketing als de afdeling sales kan een onderneming grote successen halen op het gebied van het vergroten van de omzet. Goede samenwerking en rapportage, zogenaamde close loop reporting is daarbij een must.

Wat is het doel van smarketing?

Het doel van smarketing is om twee processen te laten samensmelten en ervoor te zorgen dat de omzet en winstkansen van een bedrijf verhoogd worden. Sales en marketing bundelen de krachten om tot de meest effectieve bedrijfsvoering te komen. Op die manier kan er het meest geprofiteerd worden van de talenten van beide partijen en dat zal positieve resultaten opleveren in het bedrijfsleven.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact