SMM of social media marketing, wat is dat?

webkrunch wiki smm

SMM of social media marketing is het gebruik van social media om verkeer, aandacht of conversies te genereren. Sociale netwerken als Facebook en Twitter worden ingezet om communicatie, branding en acquisitie doelstellingen te bereiken.

Doelstellingen van SMM of social media marketing

Social media marketing kan voor verschillende doelstellingen worden ingezet, zoals:

  • Het doen toenemen van verkeer voor een website
  • Het genereren van conversies
  • Het doen toenemen van merkherkenning
  • Het neerzetten van een merk identiteit
  • Het communiceren met bestaande en potentiële klanten

Voordat u besluit om social media marketing in te zetten is het goed om duidelijk te maken wat de doelstelling van uw SMM activiteiten is. Hoewel dit ook prima meerdere doelstellingen kunnen zijn, is het wel belangrijk om deze vast te stellen en eventueel met de rest van de onderneming door te spreken. SMM zonder duidelijk doel is als een stuurloos schip en kan meer schade berokkenen dan voordeel opleveren.

Social media marketing tips

  1. Maak een planning. Wees consistent in hoe en wanneer u social media gebruikt. Hetzelfde keyword onderzoek dat u waarschijnlijk al voor uw SEO hebt gedaan kunt u vervolgens gebruiken om te bepalen wát u deelt.
  2. Content is koning. Wat u ook deelt, zorg dat het van toegevoegde waarde is voor uw beoogde publiek. Afwisseling in afbeeldingen, tekst, video en andere vormen van content houdt uw boodschap fris.
  3. Wees consistent in uw boodschap. Social media is een goed kanaal om (potentiële) klanten duidelijk te maken wat uw merkidentiteit is, maar dit houdt ook in dat u consistent bent in hoe u deze presenteert.
  4. Houd de concurrentie in de gaten. Hoewel op veel vlakken een kijkje in de keuken bij de concurrentie niet mogelijk is, is dit juist bij SMM zeer gemakkelijk. Zorg dat u de belangrijkste concurrenten zoveel mogelijk volgt om te zien welke content de meeste reacties veroorzaakt.
  5. Meten is weten. Gebruik diensten als Google Analytics om te meten hoe effectief uw social media marketing activiteiten zijn in het behalen van uw doelstellingen. Ook in SMM is ROI namelijk van belang.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact