Social media, wat is dat nu eigenlijk?

webkrunch wiki social media

Social media of sociale media is niet een op zichzelf staand iets. Het is eerder een verzamelbegrip voor online sociale platformen. Gebruikers kunnen via deze platformen informatie met elkaar delen op een leuke manier. Deze informatiedeling vindt vrijwel altijd plaats zonder tussenkomst van een redactie.

De informatie die gedeeld wordt is niet alleen tekstueel van aard. Het kan ook gaan om geluid (podcasts en muziek) en beeldmateriaal (afbeeldingen en video’s).

Hoe werkt social media?

Zoals de titel al aangeeft bestaat dit uit twee termen nl: ‘Sociaal’ & ‘Media’

Media

Bij Social Media draait het om de bezoeker. De bezoeker is deelnemer, publiek en participeert actief. Zo zorgt de bezoeker voor content. Bij Youtube draait het om video’s. Op Instagram draait het met name om afbeeldingen. Op Twitter gaat het met name om tekst.

Sociaal

Het gehele geven is interactief. Dit houdt in dat mensen met elkaar informatie delen en elkaar opzoeken via internet. Dit gaat niet alleen over verbonden zijn met de mensen die je kent (zoals Facebook), maar het draait ook om verbonden zijn met mensen die dezelfde interesses delen (Facebook groepen of forums).

Sterke kanten van social media

  •  De sites zijn vaak erg actueel. Dit komt omdat er een grote groep gebruikers is aangesloten op zo’n netwerk. Hierdoor is er altijd wel iemand aanwezig bij een bepaalde gebeurtenis.
  • De inhoud is bijna altijd te delen. Hierdoor ontstaat er een sneeuwbaleffect. In marketing termen wordt dit het virale effect genoemd.
  • U kan zeer gericht uw niche doelgroepen benaderen.
  • Mensen kunnen zich vermaken, informeren en in hun sociale behoefte voorzien
  •  Steeds meer zoekmachines hechten waarde aan social media. Hiermee verhoogt u de zichtbaarheid van uw bedrijf.

Zwakke kanten van social media

  • Het kan zorgen voor slechte publiciteit. Eén negatief bericht over uw bedrijf kan in paar uur het hele land door gaan.
  • Social media is niet altijd betrouwbaar. Er worden met grote regelmaat geruchten verspreid.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact