Social shares, wat zijn dat?

webkrunch wiki social shares

Social shares zijn gevallen waarin uw website, pagina of content door een gebruiker wordt gedeeld via een sociaal kanaal. Bekende voorbeelden hiervan zijn sociale netwerken als Facebook en Twitter, maar ook het delen van uw content via een messenger app, SMS of e-mail kan als een social share worden aangemerkt.

Wat is de waarde van een social share?

Hoeveel een social share waard is hangt af van wie er deelt, waar en wat er gedeeld wordt. Veelal is de exacte monetaire waarde moeilijk uit te drukken, maar er zijn uitzonderingen waarin dit wel heel goed te meten is. Heeft u bijvoorbeeld een webshop en delen uw klanten na hun aankoop dit nieuws op een sociaal netwerk? Dan kunt u met diensten als Google Analytics exact zien hoeveel inkomende bezoekers dit oplevert en wat die nieuwe bezoekers eventueel aan omzet genereren. In veel gevallen is het echter minder direct te meten en worden social shares vooral gebruikt om een branding boodschap te verspreiden. Doordat potentiële klanten uw merk, dienst of website op verschillende plekken tegenkomen wordt een nieuwsgierigheid aangewakkerd die uiteindelijk tot een bezoek of conversie kan leiden.

Social shares als social proof

Een social share kan echter ook als social proof dienen. Met social proof worden die signalen bedoeld die een potentiële klant laten zien dat anderen ook van uw dienst of product gebruik hebben gemaakt en hier eventueel zelfs een positieve ervaring mee hebben gehad. Een goed voorbeeld hiervan zijn de share counters of share tellers die u op veel pagina’s tegenkomt. De gedachtegang is hier dat een groot aantal shares op sociale netwerken uw content, dienst of product in zekere mate valideert: “Als zoveel mensen het het delen waard vonden, moet het wel goed zijn”.

Hoe krijg je meer social shares?

De beste manier om meer social shares te verkrijgen is simpelweg het creëren van content, diensten en producten die gebruikers graag met anderen delen. Als hetgeen u presenteert het delen niet waard is, zullen trucs u veelal ook niet verder helpen. Heeft u echter goede content en wilt u daar net iets meer shares uit slepen? Dan hebben we wat tips:

  • Vraag of gebruikers willen delen. Heel simpel, maar een deel van uw gebruikers zal hier positief op reageren en simpelweg delen omdat u het vraagt.
  • Voeg verschillende social sharing knoppen toe aan uw product pagina’s, artikelen en andere pagina’s die u gedeeld zou willen zien. Heeft u dergelijke knoppen niet? Dan vereist het delen veel meer stappen van de gebruiker en is de kans dat dit ook daadwerkelijk gebeurd vele malen kleiner.
  • Plaatst u zelf content op sociale netwerken en wilt u dat deze gedeeld wordt? Dan kan het zin hebben om dit halverwege de ochtend of halverwege de middag te doen op een doordeweekse dag. Content die op die momenten geplaatst wordt ontvangt gemiddeld meer shares dan op elk ander moment van de week.

 

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact