SPAM, wat is dat en wat doe je ertegen?

webkrunch wiki spam

SPAM: Unsolicited Commercial E-mail

Een nachtmerrie voor veel bedrijven is het moment wanneer de e-mail gemarkeerd wordt als SPAM. SPAM is een term die voor het eerst geïntroduceerd werd dankzij een in 1978 verstuurd e-mailbericht.

Hoewel we het merk in België en Nederland kennen als Smac, is SPAM hetzelfde. Ingeblikt vlees. Dit ingeblikte vlees werd door de leden van Monty Python gebruikt om de ongevraagde reclame in televisieprogramma’s aan de kaak te stellen. Eigenlijk is er sinds de tijd van de sketch van Monty Python weinig veranderd: de gesprekken worden overstemd door geschreeuw (SPAM, SPAM…). Als het om elektronische berichten, e-mails, gaat is dat niet anders.

Tijdrovende klus

Het controleren van een e-mailbox kan door de toegestuurde ongevraagde reclame bijzonder veel tijd in beslag nemen. Ondanks een strenge regelgeving van de Europese Unie bestaat een groot deel van het e-mailverkeer nog altijd uit Unsolicited Commercial E-mail.

Niet iedereen zit te wachten op ongevraagde reclame. Het is daarom een beter idee in te zetten op campagnes, die gericht zijn op zij die zich wel interesseren voor de boodschap. Denk dan aan bestaande klanten en prospects die aangeven dat ze geïnteresseerd zijn in de ontvangst van nieuwsbrieven.

Zelf SPAM uitsturen? BOETES!

Verstuurd je als bedrijf toch ongevraagd reclame, dan bestaat de kans dat je hiervoor op de vingers kan orden getikt door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De boetes die hiervoor uitgedeeld worden liegen er niet om. Ook bestaat de kans dat een heel domein, vanwaar de e-mails verzonden worden bij webhosting providers en aanbieders van e-maildiensten gemarkeerd worden als spam. Zodoende kunnen berichten anders dan spam berichten niet de gewenste afzender(s) bereiken.

Wat te doen aan SPAM?

In de eerste plaats is een spamfilter een goede optie. Het melden van Unsolicited Commercial E-mail is zeker de moeite waard bij de AFM. Ook een melding bij de OPTA behoort tot de mogelijkheden.

Een andere optie om spamberichten tegen te gaan is het niet meer vermelden van e-mailadressen op een website. Een alternatief hiervoor is het gebruik van een contactformulier. Met behulp van Javascript kan ook het gewenste effect bereikt worden. Het nadeel van deze methode is dat dit van invloed kan zijn op de laadtijd van een website. Iets dat SEO-technisch minder te waarderen valt.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact