SSL, wat is dat concreet?

webkrunch wiki ssl

Secure Sockets Layer, tegenwoordig eigenlijk Transport Layer Security (TLS), is een versleutelingsprotocol dat zeer veel wordt toegepast om websites te beveiligen. Als gebruiker kunt u een website met SSL herkennen door het groene slotje voor de URL en het feit dat de URL niet met http://, maar met https:// begint. Dat betekent in het algemeen dat er niemand kan meekijken met de informatie die er tussen u en de website wordt verzonden.

SSL en https

Hypertext Transfer Protocol of kortweg http is het protocol dat de communicatie tussen een server en een browser regelt. Dankzij http kunt u zodoende websites bezoeken. http heeft veel voordelen, maar één zeer belangrijke zaak wordt niet geregeld: wie er allemaal kan meekijken met de verbinding. Als u over http informatie verzendt, bijvoorbeeld uw wachtwoord en gebruikersnaam als u inlogt bij de website van uw bank, kan een kwaadwillende in principe gewoon meekijken.

Dat is natuurlijk onwenselijk. Daarom zijn veel van dat soort websites alleen te bereiken via een beveiligde verbinding: https. De ‘s’ daarin staat voor ‘secure’, oftewel veilig. U kunt dat ook herkennen door het groene slotje in uw browser. Een https-verbinding is precies hetzelfde als http, met één verschil: er zit een versleutelingslaag omheen, geregeld via SSL.

Van http naar https met SSL

Dat betekent dat kwaadwillenden nog steeds de communicatie tussen u en de server van bijvoorbeeld uw bank kunnen onderscheppen, maar dankzij de versleuteling is dat geen nadeel meer. Uw wachtwoord is dankzij SSL namelijk omgevormd tot een onbegrijpelijke brei van schijnbaar willekeurige tekens. En enkel uw browser en de server waarmee u contact heeft, kan die tekenbrei terugrekenen naar bruikbare informatie. Zo zorgt SSL ervoor dat u veilig kunt internetten.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact