Een statische website, kan dat nog?

webkrunch wiki statische website

Statische websites zijn de vaak wat eenvoudigere sites, opgebouwd uit HTML-codes. De websites veranderen amper en worden vaak toegepast om alleen gegevens te vermelden. Een statische website wordt niet voor niets ook wel online visitekaartje genoemd. Gemiddeld genomen worden dergelijke websites alleen als het echt nodig is geüpdatet.

Geringe content

Alleen mensen met specifieke kennis van HTML, doorgaans de websitebouwer of een programmeur, kunnen een statische website aanpassen. Van aansturing door een database is geen sprake en er wordt geen gebruik gemaakt van CMS, content management systeem. Hoewel tamelijk simpel bieden statische websites ook enkele voordelen. Zo is de ontwikkeling van een statische website goedkoop, of in elk geval behoorlijk goedkoper dan een dynamische website. Bovendien is een dergelijke website veel sneller gemaakt en wordt weinig ruimte op de server ingenomen. Ook wat betreft de hosting worden geen of amper eisen gesteld. Vanwege de geringe content is de laadtijd van een statische website beslist snel te noemen, en ook dat kan als voordeel aangemerkt worden.

Geen interactie

Het feit dat aanpassingen niet zelf doorgevoerd kunnen worden en de beperkte mogelijkheden voor de bezoeker van een statische website worden als voornaamste minpunten gerekend. Bovendien ben je voor het doorvoeren van wijzigingen afhankelijk van een derde partij en die aanpassingen zijn daardoor vaak duur. Statische websites staan daarnaast bekend als zoekmachine onvriendelijk. Dit wordt veroorzaakt doordat er in de meeste gevallen gebruik wordt gemaakt van wat oudere technieken.

Google is wijs

Google merkt statische websites amper op vanwege de geringe veranderingen op de website en bezoekers keren na een bezoek vaak niet terug. Dit om dezelfde reden; in negen van de tien gevallen blijft de informatie immers steeds hetzelfde. Met een statische website is bovendien amper sprake van interactie met bezoekers. Tenslotte: de jaarlijkse kosten voor het updaten van een statische website zijn niet gering.

‘Een statische website is een site die opgebouwd is met HTML-codes. De inhoud kan slechts gewijzigd worden door een programmeur of webbouwer. De content is beperkt en bezoekers keren amper terug. Een statische website kan gezien worden als een online visitekaartje.’

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact