Tone of voice, wat bedoelen we daarmee?

webkrunch wiki tone of voice

De tone of voice is de gekozen stijl van communiceren in woord en beeld met bestaande contacten, geïnteresseerden en potentiele afnemers.

Aantrekkingskracht

De tone of voice draait om de aantrekkingskracht van de boodschap voor de beoogde doelgroep. Dit kan op verschillende manieren. Allereerst door het gebruik van taal in woord en tekst. Daarnaast door het gebruik van kleuren en afbeeldingen en door het eventueel toevoegen van normen en waarden. Het is belangrijk dat de stijl van communiceren zowel binnen als buiten het bedrijf breed wordt gedragen.

Zowel de interne mail naar een collega als de tekst die op sociale media verschijnt moet passen bij het imago en de manier van communiceren door de organisatie. Lukt het om deze manier van communiceren consequent door te voeren, dan kan dat veel voordelen opleveren in de zoektocht naar nieuwe potentiele klanten. Wordt de stijl van communiceren echter doorbroken, dan is de schade soms niet meer te herstellen.

Communicatie, de verschillende stijlen

  • Motiveren, contacten raken hierdoor geïnspireerd en zijn van plan om e.e.a. toe te passen in hun eigen leven.
  • Informeren, een manier van communiceren die vooral bestaat uit het overbrengen van kennis.
  • Aanspreken, de contacten worden aangespoord om iets te doen.
  • Informele communicatie, contacten worden aangesproken alsof het vrienden zijn.

Naast deze verschillende stijlen kan een organisatie er ook nog voor kiezen om het geheel eigen te maken door de toon van communiceren. Deze kan heel gewoon zijn, met een tekst die makkelijk te begrijpen is, of literair waardoor de doelgroep wordt verkleind en alleen aantrekkelijk is voor hoog opgeleiden.

Er zijn echter ook bedrijven die kiezen voor een portie humor, veel enthousiasme of een milde vorm van arrogantie waardoor de potentiele klant het merk beter onthoudt.

Trends

Met de juiste tone of voice kan een bedrijf meegaan met de trends en zo de bestaande doelgroep verbreden. De bestaande stijl van communiceren met de doelgroep kan dan gewoon worden aangehouden, maar ook worden verbreed door het liken van bepaalde berichten op sociale media, het ondersteunen van acties en nog veel meer.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact