Twitter marketing, wat is dat?

webkrunch wiki twitter marketing

Twitter marketing is het gebruik van het sociale netwerk Twitter om de online marketing doelstellingen van uw merk, product of organisatie te behalen.

Wat is Twitter?

Twitter is in het beginsel een ‘micro-blogging’ sociaal netwerk. Naast de korte tekstberichten van maximaal 140 tekens kunnen gebruikers tegenwoordig ook foto’s, video’s en andere content delen, maar blijven hierbij echter beperkt in het aantal te gebruiken tekens. Twitter geniet vooral grote populariteit voor het reageren op de actualiteit. Het is niet ongewoon dat op Twitter nieuws bekend wordt voordat het door ‘echte’ nieuwssites wordt opgepikt en de populairste hashtags zijn veelal verbonden met actuele gebeurtenissen, televisieseries of artiesten.

Twitter marketing met behulp van Twitter cards

Wanneer u advertenties inzet binnen Twitter, zal dit meestal zijn in de vorm van Twitter cards. Deze vorm van Twitter marketing stelt u in staat om aanvullende content en functionaliteit aan een Twitter advertentie toe te voegen. Enkele van de Twitter cards die je daar op dit moment voor kan gebruiken zijn:

  • De App card, die informatie geeft over een applicatie en direct een download knop toont;
  • De Gallery card, die u in staat stelt om een selectie van maximaal vier foto’s te tonen;
  • De Lead Generation card, waar een gebruiker snel en simpel zijn email adres en/of Twitter handle met u kan delen om aan te geven dat er interesse in uw aanbod bestaat;
  • De Photo card, waarmee u een foto deelt zonder dat deze op Twitter’s standaard manier in formaat wordt aangepast;
  • De Player card, die het direct afspelen van video, audio en andere vormen van multimedia in de feed toestaat;
  • De Product card, die specifiek gecreëerd is om alle relevante details over een product te delen. Denk hierbij aan prijs, voorraad, een omschrijving en een foto;
  • De Summary card, die een samenvatting geeft van een webpagina waarnaar de gebruiker verwezen wordt op het moment dat er op de card geklikt wordt;
  • De website card, die opgezet is om uw website op een aantrekkelijke manier uit te lichten.

Realtime Twitter marketing

Twitter marketing is per definitie vooral geschikt om in te spelen op de actualiteit. Door goed op trending hashtags te letten en deze, waar toepasselijk, te gebruiken in de content die u deelt, kan u een groot aantal nieuwe gebruikers bereiken. Gebruikt u Twitter marketing vooral voor klantcontact? Ook dan is het belangrijk om de realtime functionaliteit van Twitter in de gaten te houden: Wanneer een (potentiële) klant naar u Tweet verwacht deze veelal direct een reactie.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact