Unique selling proposition, wat is dat?

webkrunch wiki unique selling proposition

Wat is een Unique selling proposition?

Met een USP of Unique Selling Proposition wordt bedoelt: een uniek verkoop argument. Wat onderscheidt het product van andere vergelijkbare producten? Er zijn verschillende producten die met elkaar te maken hebben. Neem nou bijvoorbeeld mobiele telefoons. Er zijn tal van merken te verkrijgen. Maar wat onderscheidt nou die ene Nokia van die Samsung? Het blijven toch allemaal telefoons? Hierin spelen eigenschappen een grote rol. Want wat het ene product wel kan, kan het andere product niet.

Elk product is uniek op zijn eigen manier. Het is alleen hoe u deze unieke eigenschappen aan het licht brengt wat de Unique Selling Proposition zo interessant maakt. Het is natuurlijk niet wijs als u enkel de eigenschappen benadrukt die in andere vergelijkbare producten ook naar voren komen. Zo komt er geen duidelijke onderscheiding. Het is juist van belang om de unieke eigenschappen aan het licht te brengen zodat mensen juist voor uw product kiezen.

Aan welke criteria moet een Unique selling proposition voldoen?

Om een product te laten onderscheiden van andere vergelijkbare producten is het belangrijk om te kijken naar wat de eigenschappen zijn van de andere producten. Het product dat u op de markt wilt brengen moet zich namelijk onderscheiden van de rest. Het is dan belangrijk te kijken naar de originaliteit van de eigenschappen. Bedenk iets nieuws. Iets wat de andere vergelijkbare producten nog niet in hun lijst van eigenschappen heeft. Vervolgens kan er aan de slag worden gegaan met de promotie van het product. Verplaats u in de klant.

Welke eigenschappen zijn belangrijk? Waar vraagt een klant om? Wat maakt uw product nou beter dan een vergelijkbaar ander product, en waarom zou een klant uitgerekend voor die van u kiezen? Dit soort vragen maakt een Unique selling proposition belangrijk voor een uniek product.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact