Universal search, wat is dat?

webkrunch wiki universal search

Universal search, wat is dat?

Als u zoekt op een zoekmachine zoals Google, ziet u dat er niet altijd alleen maar een tekst naar voren komt in de zoekresultaten. Er komen ook nieuwsitems, video’s en Afbeeldingen naar voren. Deze elementen worden ook wel resultaten uit verticale zoekmachines genoemd. Deze zoekresultaten verwijzen naar andere pagina’s en kunnen daar worden geopend.

Er wordt ook veelal gebruik gemaakt van een knowledge panels. In deze knowledge panels worden kleine samenvattingen weergegeven, vaak met een afbeelding erbij. Ook nieuws items over het bepaalde onderwerp die u net heeft opgezocht worden erin vertoond.

Universal search nader uitgelegd

Als u Google opent, is het eerste wat u opvalt de verschillende koppen. Zoals afbeeldingen, nieuws en video’s. Google is op deze manier ingedeeld om makkelijker te zoeken naar dat waar u op zoek naar bent. Deze koppen en de indeling hiervan wordt ook wel Vertical Search genoemd. Als u iets in zou typen en hiernaar zou zoeken, zouden verschillende resultaten naar voren komen.

De meest relevante artikelen zullen bovenaan worden getoond. Maar dit is nog niet alles. Er zullen ook videoresultaten worden getoond en misschien ook wel resultaten uit Google Maps. Er wordt in een breed scala gezocht en vele resultaten getoond. Dit wordt ook wel Universal search genoemd.

Door middel van Universal Search, is het niet meer nodig dat u per kopje zoekt. Belangrijke zoekresultaten behorende bij de verschillende categorieën en koppen worden getoond.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact