Usability, wat is dat?

webkrunch wiki usablitiy

Usability, wat is het?

Met usability wordt gebruiksvriendelijkheid gemaakt. Als we het hebben over producten dan gaat het erom hoe makkelijk mensen zullen kiezen voor een bepaald product omdat deze er niet alleen mooi uitziet maar ook nog eens praktisch en makkelijk te bedienen is. Als we het hebben over de usability van een applicatie of van een website, dan gaat het er voornamelijk om hoe makkelijk deze applicatie of website te bedienen is.

Hoe makkelijk kunnen mensen hetgeen zoeken waar ze op zoek naar zijn? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen eindeloos moeten zoeken op een website. Hierdoor haken mensen af van een product of dienst.

Wat zorgt voor de Usability?

Als u een website heeft, kunt u ervoor zorgen dat mensen er makkelijk hun weg vinden. Dit kan worden verzorgd door middel van een duidelijke indeling op de website maar ook door het gebruikmaken van menu’s. Als gebruiker zou u ook niet oneindig willen zoeken op een website naar dat waar u op zoek naar bent. Een overzichtelijke website zorgt voor een makkelijk te navigeren website. Daarnaast is het ook belangrijk rekening te houden met een grote groep mensen.

Want, wat de een makkelijk vind, hoeft een ander niet te vinden. Daarom worden er altijd verschillende doelgroepen ingebeeld tijdens het ontwerpen van een bepaalde app of website zodat de usability hieraan aangepast kan worden. Voor een website is het ook belangrijk dat de usability niet wordt beïnvloed door het type browser dat de eindgebruiker gebruikt om de website mee te bezoeken.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact