User Experience (UX), wat moet ik daaronder verstaan?

webkrunch wiki user experience

Met User Experience wordt de gebruikerservaring in zijn totaal bedoeld. Van de eerste link naar de website tot de aankoop van een product en het gebruik.

Kennis van de User Experience, wat kunnen we ermee?

De manier waarop gebruikers een product of een dienst ervaren is heel erg belangrijk. Hierbij gaat het echter niet alleen over de aankoop en het gebruiksgemak, maar ook over het gevoel en de emoties die daarbij horen. Het kan zijn dat een klant voor aankoop grote verwachtingen had van het product, maar nu teleurgesteld is omdat het toch niet aan de wensen voldoet.

De vraag waar het precies is fout gegaan is dan moeilijk te beantwoorden. Toch is het belangrijk om dit uit te zoeken. Is de klant verkeerd geadviseerd, was de verstrekte informatie niet volledig, of klopt de handleiding helemaal niet?

User Experience onder de loep

De ervaringen van een gebruiker kunnen we opsplitsen in een aantal belangrijke punten. Het is de combinatie die uiteindelijk zorgt voor het totaalplaatje.

  • Uiterlijk van het product
  • Gebruiksgemak
  • Levensduur

Emotie speelt een belangrijke rol, en dat begint al voor de aankoop. Het enthousiasme van andere gebruikers kan aanstekelijk werken. De potentiele klant gaat op zoek naar hetzelfde product of een vergelijkbare dienst, of iets dat er op lijkt. De vindbaarheid, het uiterlijk, de omschrijvingen, aanbevelingen en aankoopprijs wekken bepaalde verwachtingen. Ook het gebruik van een webshop of het contact met de aanbieder en het gemak en service die daarbij wordt ervaren is van belang.

Tijdens het gebruik is vooral het gebruiksgemak heel belangrijk. Is het product snel geleverd en werkt het zoals verwacht, of treden er al snel problemen op? Hoe zit het met de garantie en de service? Als laatste nemen we de levensduur onder de loep.

Een mooi product met veel gebruiksgemak kan toch een negatief gevoel geven als er snel kostbare reparaties nodig zijn en de verkoper niet wenst mee te denken met de klant.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact