UTM Tag, meten is weten

webkrunch wik utm tag

Met deze tag is het mogelijk om een code aan de URL van de website toe te voegen om inzicht te krijgen over de herkomst van de bezoeker.

Het effect van promotie

Urchin Tracking Module is de betekenis van de afkorting UTM. Een tag die door het bedrijf Urchin is ontwikkeld om te achterhalen of een blog, advertentie of promotie wel het gewenste effect laat zien. Achterhalen via welke link de bezoeker op de website is gekomen is door het gebruik van een UTM Tag een stuk makkelijker geworden.

Om dit inzichtelijk te maken wordt een UTM code aan het einde van de URL van de website toegevoegd. Het resultaat is een URL die erg lang is. Om de URL te verkleinen is het mogelijk om gebruik te maken van de gratis tool bitly of een andere URL builder.

UTM-codes

  • Source – de naam van de zoekmachine of de naam van een verstuurde nieuwsbrief
  • Medium – sociale media, e-mail of ander
  • Name – naam van de specifieke campagne
  • Term – voor betaalde campagnes
  • Content – reclamebanners en advertenties

Wat is het doel?

Voordat een UTM Tag wordt ingezet is het belangrijk om te onderzoeken wat precies het doel is. Om welke informatie gaat het, en wat wilt u daar dan mee gaan doen. Wanneer bent u van mening dat een campagne een succes is, en wat heeft u er voor over om dit succes te bereiken? Allemaal vragen die na het inzetten van de tag beantwoord moeten worden. Gelukkig zult u merken dat het gebruik van deze tags meteen duidelijk maakt waar de content het meest succesvol kan worden ingezet.

Tijd die wordt besteed aan het inzetten van content en campagnes kan dan ook heel gericht plaatsvinden. Ook het opzetten van een commerciële campagne wordt op deze manier een stuk makkelijker. U weet nu immers precies waar uw potentiele klanten zich bevinden.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact