Virale marketing, wat is dat?

webkrunch wiki viral marketing

Virale marketing is een vorm van marketing waarbij u als adverteerder hoopt (of rekent) op een hoog percentage gebruikers die uw boodschap doorgeeft aan een volgende persoon. Wanneer een groot aantal gebruikers iets doorgeeft aan vrienden of familie, kan dit een sneeuwbal effect veroorzaken waardoor u in korte tijd zeer veel mensen met uw boodschap bereikt.

Virale marketing voorbeelden

Hoewel virale marketing niet meer zo populair is als het eens was, zijn er vooral in het verleden voorbeelden te vinden van campagnes of diensten die dankzij virale marketing bijzonder populair zijn geworden. Zo wist de gratis online email dienst Hotmail voor haar overname door Microsoft vele miljoenen gebruikers te trekken door simpelweg onder elke gratis verzonden email een eigen bericht toe te voegen: “Haal je eigen gratis email bij www.hotmail.com”. Hoewel maar een klein percentage van de ontvangers van zo’n email zich daadwerkelijk aan zou melden, zouden deze nieuwe gebruikers op hun beurt ook weer emails gaan versturen, waarvan een klein percentage van de ontvangers ook zou overstappen. Doordat op deze wijze het aantal emails dat de boodschap van Hotmail verspreidde alsmaar toenam, nam ook de groei van de dienst steeds sneller toe.

Elementen van een virale marketing strategie

Virale marketing is enigszins uit de gratie geraakt om de simpele reden dat het zelden werkt. De nieuwigheid die enkele jaren geleden nog aan dergelijke marketing initiatieven hing is eraf en gebruikers zijn kritischer geworden in hetgeen ze doorzenden naar vrienden en familie. Een goede virale marketing strategie bevat echter één of meer van de volgende elementen:

  1. Gratis diensten of producten – Een virale marketing strategie werkt enkel als een groot aantal van de afnemers van een dienst of product deze doorgeeft. Hoe meer afnemers, hoe groter het aantal dat zal doorgeven en hoe goedkoper, hoe meer afnemers. In het voorbeeld van Hotmail zou u u moeten bedenken hoe succesvol hun strategie was geweest als het aanmelden voor hun email service €10 per jaar had gekost.
  2. Een frictieloze doorgifte van de boodschap – Hoe gemakkelijker het voor een ontvanger is om een boodschap door te geven, hoe groter de kans dat deze ook daadwerkelijk doorgegeven wordt. Wederom ziet u dat bij het voorbeeld van Hotmail het doorgeven van de boodschap geen enkele moeite kostte van de ontvanger, waardoor het aantal mogelijke conversie momenten gemaximaliseerd werd.
  3. Schaalbaarheid – Een virale marketing campagne heeft tot doel om een zo groot mogelijk aantal mensen te bereiken. Dit betekent dat de campagne er ook daadwerkelijk op ingericht moet zijn om dit aantal mensen aan te kunnen. Heeft u bijvoorbeeld een lokale pizzeria, dan is een gratis pizza weggeven voor elke 5 vrienden die u uitnodigt de eerste 5 keer nog te doen, maar als uw campagne 500.000 keer wordt gedeeld moet u erg veel pizza’s gaan bakken.
  4. Gebruik bestaande communicatiemiddelen – De reden dat virale campagnes veelal van sociale netwerken gebruik maken is dat deze netwerken de techniek en mechanismes hebben ingebouwd die het delen van uw campagne snel, gemakkelijk en vooral kosteloos maken.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact