Web 2.0, wat is dat?

webkrunch wiki web

WEB 2.0, wat is het?

WEB 2.0 werd geïntroduceerd in het jaar 2004. Het veranderde het internet. Het internet werd toen een interactief medium. Vanaf toen was het mogelijk dat ook gebruikers zaken konden toevoegen aan webpagina’s. Voor het jaar 2004 was dit nog niet mogelijk. Het aanpassen van websites en het toevoegen van informatie kon alleen worden gedaan door webmasters. Als gebruiker werd je dan beperkt tot enkel het lezen of downloaden van de informatie die op de website te vinden was. Door het interactief maken van websites, werd het voor gebruikers veel leuker om bepaalde websites te bezoeken.

De voordelen van WEB 2.0

Wie wil er nou niet graag een onderdeel zijn van het bewerken van een website en het geven van meningen? Het voordeel van WEB 2.0 was dat gebruikers nu zelf informatie mochten toevoegen aan een website. Nu hebben we bijvoorbeeld Wikipedia. Op deze website kunnen alle gebruikers de artikelen aanpassen met relevante informatie.

Voor WEB 2.0 was dit dus helemaal niet mogelijk en behoorden de rechten tot het aanvullen en het editen van artikelen enkel toe tot de webmasters. De aanpassingen van WEB 2.0 hierin hebben ertoe geleid dat vele mensen tevredener zijn geworden over het gebruik van het internet en mensen interactief met elkaar konden samenwerken.

De nadelen van WEB 2.0

U kunt zich inbeelden dat, als iedereen informatie mag delen of artikelen mag editen, dit ten nadele kan zijn voor de betrouwbaarheid van de artikelen. Dit komt omdat niet iedereen even goed onderzoek naar de achtergrond van de onderwerpen en dus ook niet altijd de juiste informatie delen. Er zijn mensen die geloven alles wat ze online lezen, dus deze mensen zullen dan ook de verkeerde informatie tot zich nemen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact