Webanalyse, maar wat onderzoekt men dan juist?

webkrunch wiki webanalyse

Heeft u enig idee wat bezoekers op uw website doen? Na een webanalyse of weet u dat wel. Een web- of websiteanalyse houdt in dat u het gebruik van een website of web applicatie meet en analyseert. Vanuit de statistieken na een bezoek weet u veel over de effectiviteit van de website. U hebt daardoor meer inzicht in de sterke punten en de zwakke punten.

Belangrijke onderdelen bij een webanalyse

  • Het bereik van de website
  • Het verkeer van de website (unieke en terugkerende bezoekers)
  • De oorsprong van bezoekers (waar komen ze vandaan)?
  • Welk device gebruiken de bezoekers?
  • Via welke pagina verlaten ze de website?
  • Welke zoektermen gebruiken de bezoekers?
    Al deze statistieken geven voldoende materiaal voor een webanalyse.

Waarom is een webanalyse belangrijk?

Met een webanalyse meet u of u uw doelen behaald. Stel dat u paraplu’s verkoopt, dan is het belangrijk om te weten waar de website verbeterd dient te worden. Uw doel is om zo vloeiend mogelijk de bezoekers over te laten gaan naar een aankoop. Wanneer u steeds beter weet hoe dit moet, kan u de website optimaliseren en daarmee de verkoop opkrikken.

Naast deze ‘rationele analyse’, kan u ook meer richting de ‘emotionele analyse’ gaan. Wilt u de motieven weten van de bezoekers? Kijk dan naar het kwalitatieve gedrag. Dit gedrag peilt u door enquêtes en interviews.

Methoden voor een webanalyse

Twee bekende tools voor een webanalyse zijn de Google Webmaster Tools en Google Analytics.

  • De Google Webmaster Tools is een gratis programma aangeboden door Google. Deze tool geeft u gedetailleerde informatie over de mate waarin uw webpagina’s zichtbaar zijn.
  • Google Analytics is tevens een gratis programma aangeboden door Google. Hiermee kan u belangrijke informatie over het gedrag van webbezoekers achterhalen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact