Webcrawler, een bot die nooit stopt met indexeren

webkrunch wiki webcrawler index

Een webcrawler of een spider is een automatisch programma dat continue bezig is met het indexeren en kopiëren van webpagina’s

Hoe werkt een webcrawler, bot of spider?

Het internet is continue in beweging. Websites en pagina’s worden vernieuwd, vervangen of aangepast of uitgebreid. Een bot doet niet veel anders dan het continue doorlopen van bekende URL’s en de aanpassingen die daarop te vinden zijn. Tijdens deze controle gaat de spider ook op zoek naar hyperlinks die verwijzen naar een andere website. Vervolgens wordt deze site ook geïndexeerd en toegevoegd aan een lijst met reeds bekende URL’s.

Een proces dat oneindig kan doorgaan, maar niet helemaal ongeordend verloopt. Een bot is selectief en websites die veel bezoekers ontvangen en regelmatig worden aangevuld worden daarom vaker bezocht en geïndexeerd.

Bekende zoekmachines:

  • Google
  • Bing
  • Yandex
  • Baidu

Waarom is indexeren belangrijk?

Een nieuwe webpagina die overzichtelijk is opgesteld en is voorzien van een goede titel en duidelijke subkoppen zal door een bot snel worden gevonden en geïndexeerd. De titel, tussenkoppen en vetgedrukte woorden in de tekst geven aan waar de pagina over gaat en dit zal helpen om deze nieuwe webpagina op de juiste manier te ordenen.

Internetgebruikers die op zoek gaan naar informatie over hetzelfde onderwerp kunnen deze nieuwe webpagina dan al snel in de zoekresultaten tegenkomen. Daar staat echter tegenover dat pagina’s die veel dubbele content plaatsen kunnen worden genegeerd door de automatische zoekprogramma’s waardoor ze naar verloop van tijd niet meer in de zoekresultaten verschijnen.

Bots met verkeerde bedoelingen

Een bot of spider met verkeerde bedoelingen kan veel schade aanrichten, data kwijt maken en servers laten crashen. Om dit te voorkomen is het verstandig om een website te laten hosten en te beveiligen. Deze beveiliging zorgt ervoor dat slechte bots worden geweerd en dat goede bots de website automatisch kunnen blijven indexeren.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact