Webinar, wat is dat?

webkrunch wiki webinar

Webinar, wat is het?

Bij een webinar kunt u denken aan een presentatie, college, workshop of lezing denken die via het internet wordt gegeven. Webinar bestaat uit twee verschillende woorden. Web wat natuurlijk verwijst naar het internet en Seminar. Mensen kunnen het seminar direct via hun eigen pc volgen. Het is dan niet nodig om ter plekke te zijn waar de spreker zich bevindt. Bij een webinar is er alleen sprake van online publiek. Het is dus niet hetzelfde als wanneer er een seminar wordt gegeven op een bepaalde locatie waarbij deze wordt bijgewoond door live publiek en waarbij er een streaming video wordt gemaakt voor het online publiek.

Een webinar is uitsluitend online. Er worden steeds meer webinars aangeboden. Bedrijven kiezen hier wel eens voor omdat ze op deze manier de aandacht van de luisteraars beter vast kunnen houden. Daarnaast worden er ook steeds meer cursussen en studies op deze manier aangeboden. Dit is natuurlijk ideaal omdat er dan niet meer speciaal naar school hoeft te worden gegaan om een lezing bij te wonen.

De voordelen van een webinar

Het is niet meer nodig dat u naar een bepaalde lezing toe reist. Door middel van een webinar kunt u de lezing die u wilt bijwonen gewoon vanuit uw luie stoel bijwonen. U zit namelijk gewoon achter de pc. Daarnaast is er sprake van eenrichtingsverkeer, dus als u even opstaat of iets te eten of te drinken neemt, zal niemand hier van op kijken. Daarnaast heeft het ook vele voordelen met betrekking tot de rust. Met meerdere mensen bij een seminar kan het zijn dat men snel afgeleid raakt. Bij een webinar is dat anders en kunt u zich beter concentreren op de spreker.

De nadelen van een webinar

Als u een lezing bijwoont, dan bent u wellicht gewend om na afloop vragen te stellen. Dat is wel even anders bij een webinar. Hier heeft u niet de mogelijkheid om even snel vragen te stellen. Daarnaast is er echt sprake van eenrichtingsverkeer. Hierdoor is het ook niet mogelijk om even tussendoor te reageren. Sommige mensen missen ook de dynamiek die het publiek met zich meebrengt. Tijdens een webinar zit u hoogstwaarschijnlijk toch echt in uw eentje.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact